• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Salumäe medaleid ostsid oksjonilt ka Karu ja Helenius

  Londoni oksjonilt ostsid Erika Salumäe medaleid Neinar Seli kõrval ka Joakim Helenius ja Aku Sorainen.

  Neinar Seli kõrval toetasid Souli olümpiakulla ostmist Seliga võrdväärsetes osades ka Armin Karu ja Märt Vooglaid. Kuldmedali hinnaks kujunes koos korraldaja teenustasu ja käibemaksuga üle 37 000 euro.
  Lisaks soetasid novembri alguses toimunud oksjonilt Salumäe medaleid Joakim Helenius ning Soraineni advokaadibüroo partnerid Aku Sorainen, Toomas Prangli ja Pekka Puolakka.
  Olympic Entertainment Group ASi nõukogu esimehe Armin Karu sõnul ei kuulu medalid siiski tagasiostu toetanud inimestele. "Need medalite kodu on Eesti, nad on osa spordiajaloost ning kuuluvad kõigile eesti spordi fännidele, kel nüüd on võimalus neid kuni veebruari alguseni Tallinnas ja seejärel Tartus Eesti Spordimuuseumis näha," ütles Karu.
  Karu sõnul on medalid ka isiklikult talle olulise emotsionaalse tähendusega. "Olen nooruses trekiratast võistlustasemel teinud ning mõistagi – nagu paljud meist – olin 1988. aastal Tallinna Raekoja platsil Erika Salumäed ja Tiit Sokku vastu võtmas," lausus Karu pressiteates.
  Souli olümpiakulla kõrval on Kristiine Keskuse OlyBet spordibaaris näitusel väljas UCI Track Cycling World Championship võistlusel Erika Salumäe poolt võidetud kaks kuld-, kaks hõbe- ning pronksmedal. Ka on eksponeeritud World Cycling Invitational kuld- ja pronksmedal, Sundance Juice Sparkler Grand Prix of Cycling medal, Proctor Cycling Classic kuldmedal, USA versus USSR Michelob Challenge kaks medalit, Coupe du Monde Sur Piste pronksmedal, Coppa del Mondo kaks medalit, Atlanta Cycling Invitational pronksmedal ning Nõukogude Liidu meistrivõistlustelt võidetud medalid.
  Salumäe medalid on paigutatud spetsiaalselt näituse tarbeks valmistatud löögikindlasse ja valve all olevasse turvakappi. Täiendavalt on kollektsioon kaitstud kindlustuslepinguga.
  Näitus on avatud kuni Sotši olümpiamängude alguseni, mil see antakse üle spordimuuseumile Tartus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.