Swedbanki juhti ootab boonus

Sirje Rank 20. veebruar 2014, 10:12

Swedbanki kontserni juhil Michael Wolfil on tänavu esimest korda võimalus boonust saada, kuna maikuus väljub pank kriisi ajal käivitatud Rootsi riigi garantiiprogrammist.

Nii saab pank jälle suurema vabaduse oma töötajate palku ja boonuseid määrata. Tänane Rootsi majandusleht Dagens Industri kirjutab, et nii Swedbank kui Nordea plaanivad mõnedel ametikohtadel boonuse lae tõstmist kuni 200%.

Wolfi põhipalk on 2008. aastast olnud kaheksa miljonit Rootsi krooni aastas. Kuna ta boonust pole saanud, on ta madalamalt tasustatud kui teised Rootsi suurpankade juhid. 19. märtsil toimuval aktsionäride üldkoosolekul taotleb panga nõukogu omale volitusi boonuste määramiseks.

Swedbankis on kõigile töötajatele boonusprogramm Eken, kust Wolf võiks maksimaalselt boonust saada 4,05 kuupalga ulatuses. 2013. aasta palga põhjal tähendaks see õigust saada 2,7 miljoni Rootsi krooni väärtuses panga aktsiaid, rehkendab Dagens Industri.

Lisaks on pangal umbes 700 töötajale individuaalne boonusprogramm. Kui suurt boonust see programm Wolfile võimaldaks, ei oska DI arvata. Maksimaalselt võib Wolf boonust saada ühe aastapalga ulatuses ja sinna läheks sisse ka võimalik boonus üldisest boonusprogrammist.

Põhjus, miks boonus ei või ületada põhipalka, on Euroopa Liidu direktiiv (CRD IV), mis jõustub Rootsi selle aasta keskel. Direktiiv jätab siiski võimaluse tõsta boonuse osa 200%-le aastapalgast, tingimusel, et aktsionärid selle heaks kiidavad.

Nii Swedbank kui Nordea plaanivad oma aktsionäridelt seda nõusolekut taotleda, kirjutab DI.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. February 2014, 08:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing