25. veebruar 2014 kell 5:21

Ukraina rallisõitja investeeris Pärnu 

Suve alguses avab Pärnus ajaloolise mudaravila hoones uksed uus spaahotell, mis kuulub osaühingule Mudaravila Investeeringud. Ettevõtmise üheks investoriks on Ukraina rallisõitja Oleksii Tamrazov.

"Projekti eesmärk on taastada Pärnu kuurordi üks sümboleid. Otsustasime partneritega juba 2008. aastal investeerida sellesse projekti, kui ostsime Pärnu linnalt hoonestusõiguse," lausus projekti üks vedajaid ja hotelli omanikke Margus Kangur.

Ka Eestis rallit sõitnud Oleksii Tamrazov on tema sõnul projektis finantsinvestor. "Tema, nagu iga teinegi investor, otsib oma kapitalile mõistlikku tootlust. Leidsime ta tänu isiklikele sidemetele," märkis Kangur, kes on ka ise rallientusiast ja olnud näiteks Urmo Aava toetaja. Tamrazov on Lääne-Euroopas väidetavalt päris mitmesse hotelli raha paigutanud. Mudaravila Investeeringute omanikud esitlesid talle oma projekti ning talle see sobis. Hetkel ei ole ettevõttel plaani veel investoreid kaasata.

Kanguri sõnul on hotelli eeldatav käive umbes 3 miljonit eurot aastas. "Prognoosime jätkuvat sise- ja välisturismi mõõdukat kasvu ning loome Pärnusse 60 uut töökohta," lausus ta.

Teine Mudaravila Investeeringute asutaja Andres Rätsepp selgitas, et on hotellikinnisvaraäris juba pikalt olnud. "Olen arendanud nii Telegraafi kui ka Georg Otsa spaad. See on suhteliselt sarnane projekt," sõnas Rätsepp. "Praeguse projekti eripäraks on päris pikk arendusprotsess. See sai ammu ostetud, aga arendamine on võtnud palju aega, sest objekt on muinsuskaitse all."

Hotelliäri konkurentidest rääkides leidis Rätsepp, et nende nišis Pärnus siiski sarnast hotelli ei ole. "Kui vaatame meie toodet, siis sarnast Pärnus ei leia. Konkurente leiab Saaremaalt, Rakverest ja veel mitmest kohast Eestist, aga mitte Pärnust. See on ka üks põhjusi, miks me selle hotelli rajame," märkis Rätsepp.

Tema sõnul ei ole spaahotell mõeldud vaid suvehooajaks ja turistidele. "Pigem vastupidi. Kui me täna Pärnu hotelle vaatame, siis need, kes ainult majutust pakuvad, on ainult suvele orienteeritud," sõnas ta. "Meie kontseptsioon on wellness-spa ning pakkuda spaateenust, mis teenindab kliente aasta ringi ja annab põhjuse ka väljaspool turismihooaega Pärnusse tulla."

Küsimusele, kas hotelliäri vallas saab tänapäeval ka korralikult teenida, vastas Rätsepp, et huvitava objekti puhul tasub kindlasti proovida.

Pärnu Rannahotelli pidaja Toomas Sildmäe sõnul on konkurents tervendav ja see parandab kogu turgu. "Iga konkurents on positiivne, see viib parema teenuse pakkumiseni," märkis ta.  Sildmäe sõnul on viimase kümme aasta jooksul ka talle pakutud võimalust investeerida kõnealusesse objekti. "Minul on Pärnu Rannahotell, millega ma tegelen. Suur tükk ajab suu lõhki," selgitas Sildmäe, miks ta ei ole mudaravila-projektiga liitunud.

Sildmäe ettevõte Finest Rannahotell võttis Pärnu Rannahotelli opereerimise üle eelmisest aastast. Ta tõdes, et hotellil läheb hästi. "Planeerime kapitaalremonti, ilmselt järgmise aasta lõpus," sõnas ta.

 

Mudaravilast saab hotell Hedon

Pärnu linnavalitsus pani 2007. aastal Pärnu Mudaravila 50aastase hoonestusõiguse 40 miljoni krooniga müüki, kuid müük nurjus.

Mudaravila Investeeringud OÜ ostis 2008. aastal hoonestusõiguse 36 miljoni krooni eest. Esialgse plaani järgi pidi hotell valmima 2012. aasta suvel. Siis pikendas linnavarakomisjon hoone püstitamise tähtaega 30. maini 2014.

BNS kirjutas 2010. aasta kevadel, et Mudaravila Investeeringud OÜ plaanib mudaravila taastamisse ja selle juurde hotelli ehitamisse investeerida ligikaudu 100 miljonit krooni.

Hotell avab uksed nime all Hedon. Ajaloolisse mudaravila peahoonesse tuleb butiikspaa, kus on lisaks hoolitsusruumidele kolm basseini ning saunadega suplusala ning privaatne vaikuseala. Mudaravila hoone kõrvale, otse rannaliivale on rajamisel Pärnu moodsaim nelja tärni hotell. Hotellitoad on tavapärasest avaramad ja privaatsete rõdudega.

Erakapitalil baseeruva Mudaravila Investeeringute OÜ rajatav spaahotell valmib Allianss Arhitektid OÜ arhitektide Inga Raukase, Tarmo Teedumäe ja Paco Ulmani kavandi alusel. Sisekujunduse projekti autor on Vaikla Stuudio ning ehitab Astlanda Ehitus.

Hedon spaas on 72 hotellituba ja sviiti.

Mudaravila Investeeringud OÜ omanikud:

AT Rally Invest OÜ - 50% (Oleksii Tamrazov)

Asratem OÜ - 13,8% (Aare Parts ja Margus Kangur)

Citius A.P OÜ - 5,9% (Aivar Pärna)

Audrurand Invest OÜ - 10,7% (Kenneth Andrew Lewis)

Pärnu Ranna Invest OÜ  - 19,6% (Indrek Kalk, Andres Rätsepp, Toomas Leis,Tarmo Sumberg)

Autor: Alyona Stadnik, Kristi Malmberg

Hetkel kuum