Romet Kreek • 27. veebruar 2014 kell 8:07

Nordecon võttis meremuuseumi vastu osalise võidu

Nordecon võitis osaliselt Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja arbitraažikohtus Eesti Meremuuseumi vastu 2012. aastal esitatud hagi Tallinna Lennusadama eksponaadihoone rekonstrueerimise ehituslepingust tekkinud võlgnevuse ja viivisenõuetes, teatas ettevõte börsile.

Vaidlusaluste nõuete summa oli ligikaudu 2,4 miljonit eurot. Selles summas nõuded kajastusid Nordeconi finantsaruannetes 31. detsembri 2013. seisuga.

26. veebruaril tegi arbitraažikohus otsuse hagi osaliselt Nordeconi kasuks rahuldada. Otsuse kohaselt tuleb Nordeconile tasuda põhinõue koos viiviste ja kohtukuludega kokku summas 1,54 miljonit eurot.

Tasutava summa ja finantsaruannetes kajastatud nõude erinevus 0,86 miljonit eurot kajastatakse täiendava kahjumina Nordeconi 2013. aasta majandustulemuses.

Hetkel kuum