Hekotek: jagame tulemusi töötajatega

Ken Rohelaan 18. märts 2014, 14:52

Kui tööpinkide tootja Hekotek AS näitab häid majandustulemusi, siis ettevõte jagab seda kuupalgaliste töötajatega boonussüsteemi kaudu, ütles firma juht Heiki Einpaul.

Tema sõnul peab tööandja panema tähele, kui töötajad arenevad. Kui töötajad suudavad ettevõttele rohkem tulemust toota, võib tegevdirektori teatel neid suure tõenäosusega oodata tavapärase 4-5protsendilise kasvu asemel märksa suurem palgatõus, näiteks 10, 20 või ka rohkem protsenti.

"Töökeskkond peab olema selline, mis motiveerib inimesi töötama. Sellesse on tihti palju kasulikum investeerida kui banaalsesse palgatõusu. Kui töökeskkond ei motiveeri, siis palgaga ei ole võimalik seda motivatsiooni osta," ütles Hekoteki juht. Einpauli sõnul ei ole palk omaette eesmärk, sest inimene peab saama teha talle meeldivat tööd ning mõistma seejuures ka globaalset tähendust.

Einpauli kinnitusel on ettevõte kasutanud sama boonussüsteemi juba seitse aastat, kui Rootsi firma Sorb Industri AB ostis Hekotekis suurosaluse. Firmajuhi sõnul on boonussüsteem aidanud mingil määral ka kriisi üle elada, kui töötasud vähenesid automaatselt. "Nüüd on see automaat õnneks töötanud nii, et palk on ka tõusnud," lisas ta.

Hekoteki juhi sõnul on esmatähtis mõista, et ettevõte saab palka maksta vaid juhtudel, kui ta ise teenib seda. "Ja teenida on võimalik, kui kliendid meile seda vabatahtlikult maksavad. Kõik töötajad peavad olema võimelised sellest aru saama. Ka nende tööpanus on selles, et meie kliendid vabatahtlikult meile raha maksavad," ütles Einpaul.

Hekotek AS oli 2012. aastal masina- ja metallitööstusfirmade paremuselt viies palgamaksja.

Millised on sektorite parimat palka maksvad firmad, saab lugeda 26. märtsil ilmuvast Äripäeva erilehest Palga TOP.

Lisaks toimub 26. märtsil Äripäeva palgafoorum, kus räägitakse, kuidas leida ja hoida kõrgepalgalisi töötajaid, kui tugevalt palk motiveerib, kellele sobib 100% tulemuspalk ja paljust muust. Eriti oodatud on tipp- ja keskastme juhid, kes tegelevad igapäevaselt inimeste ja töötulemuste juhtimisega.

Vaata palgafoorumi kava SIIT, registreeru foorumile SIIN.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. March 2014, 15:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing