Mida oodata Ericssonilt?

Romet Kreek 22. aprill 2014, 14:40

Homme hommikul avaldab I kvartali tulemused Rootsi telekommunikatsiooniseadmete tootja Ericsson.

Šveitsi suurpank UBS soovitab aktsiat osta mainides, et ettevõtte juhtkonna ettevaatlikusest tingituna on analüütikute I kvartali tulemuste prognoosid juba päris madalad. Aktsiat soovitatakse osta kasutades ära selle nõrkust, et saada osa II poolaastal loodetavast tulemuste paranemisest.

Deutsche Bank soovitab samuti aktsiat osta, kuid hoiatas, et USA ja Jaapani aeglasem 4G võrguehitus lööb Ericssoni tulemusi.

Analüütikud ootavad Ericssonilt I kvartalis aastast 22% kasumi kasvu aktsia kohta (0,86 SEK). Puhaskasum peaks kasvama aastaga 129 protsenti 2,76 miljardile Rootsi kroonile. Ettevõtte käive peaks vähenema 2 protsenti 51,13 miljardile Rootsi kroonile.

Analüütikud on 23 korral soovitanud osta Ericssoni aktsiat, 10 korral seda hoida ja 6 korral müüa. Aktsia 88,70 Rootsi kroonine hinnasiht tähendab, et sinnani on vaid 2,8% tõusuruumi. Täna on Ericssoni aktsia hind tõusnud 2%, 86,25 Rootsi kroonile. Aastaga on aktsia hind tõusnud 17,9%. Aktsia hinna-kasumi suhe on 23,2 ja dividenditootlus 3,5%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. April 2014, 14:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing