Hiinlastel huvi Tele2 Norra äri vastu

Juhan Lang 25. aprill 2014, 11:54

Analüütikud on mures Rootsi telekomiettevõtte Tele2 väljavaadete osas Norras. Spekuleeritakse, et täna hommikul esimese kvartali tulemused avaldanud ettevõtte ostust on huvitatud Hongkongi telekomifirma Hutchison Whampoa.

Seetõttu näevad analüütikud võimalust, et Tele2 võib teha spliti ehk aktsiad tükeldada, kirjutab Reuters. Läinud kuul teatas Tele2, et on palganud Norra investeerimispanga ABG Sundal Collier’i, et viimane kaardistaks nende sealsed võimalused. Hiljem pole tulemuste kohta uudiseid tulnud, mistõttu arvatakse, et Tele2 võib äri müüki panna.

Tele2 esimese kvartali tulud jäi alla analüütikute ootusi, sest ettevõte kahe suurima sihturu Rootsi ja Hollandi turunduskulud olid  oodatust kõrgemad. „Ma usun, et need jõupingutused toovad paremaid tulemusi järgnevate kvartalite jooksul," märkis ettevõtte tegevjuht Mats Granryd oma avalduses. Tulud lõpptarbija teenustelt (välja arvatud seadmete müük) kasvas Rootsis esimese kvartaliga kolm protsenti, ehk samas tempos neljanda kvartaliga. Rootsi moodustab umbes 40% Tele2 müügist.

„Meie fookus 2014. aastaks on selge,“ märkis Mats Granryd. „Holland ja Kasahstan ehitavad mobiilside äri tulevikuks, aidates tugevalt kaasa üldisele kasvule. Rootsi on kasumliku ja andmekeskse ärimudeli loomisel eeskujuks.“

Tele2 kulumieelne kasum EBITDA oli 1,38 miljardit Rootsi krooni, Reutersi analüütikud ennustasid 1,45 miljardit krooni. Aasta varem oli ettevõtte EBITDA 1,49 miljardit krooni.

Tele2 teatel ootavad nad tänavu siiski tulu ligikaudu 30 miljardit krooni, millest EBITDA kasumiks ennustatakse ligi 6 miljardit ja kapitalimahutuste tasemeks umbes 4,5 miljardit krooni.

Bloombergi terminalis aktsiasoovitusi jagavast 30 analüütikust 18 soovitavad aktsiat hoida ning ostu-müügi osas jäävad soovitused täpselt pooleks. Ettevõtte P/E (hinna/tulu) suhe on Bloombergi andmeil 47,14. Aastaga on Stockholmi börsil noteeritud ettevõtte aktsia hind langenud 26,6%, 110,80 Rootsi kroonilt 81,30 kroonile. Tulemustele reageeris aktsia 1 protsendise langusega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. April 2014, 11:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing