Rainer Saad • 2. mai 2014 kell 9:29

iPadi turuosal järsk langus

Apple’i tahvelarvuti iPad turuosa langes esimeses kvartalis võrreldes möödunud aastaga 40,2 protsendilt 32,5 protsendini. Samsungi ja Lenovo turuosa tegi aga suurima kasvu, selgus uuringufirma IDC andmetest.

Esimese kvartali aruandes teatas Apple, et müüs 16,4 miljonit iPadi, mis on 16,1% vähem kui eelmine aasta samal ajal. Apple’i juhi Tim Cooki sõnul on iPadide müügi languse taga tehnilised probleemid, mis on seotud laovarudega.

iPad on jätkuvalt tahvelarvutite turu liider, kuid IDC andmetel on iPadi turuosa langenud sinna, kus see oli 3 aastat tagasi.

Samsungi turuosa suurenes esimeses kvartalis võrreldes möödunud aastaga 17,5 protsendilt 22,3 protsendini. Lenovo turuosa kasvas 1,3 protsendilt 4,1 protsendini.

 

Hetkel kuum