Rainer Saad • 2. mai 2014 kell 12:06

Naftadollarid voolavad Ukrainasse

Vaatamata Ukraina poliitilisele kriisile, on mitmed USA ja Euroopa energiagigandid jätkuvalt investeerimas Ukraina energiasektorisse.

Endine Ukraina energiaminister Juri Boiko ütles CNBC-le, et on kohtunud ettevõtete juhtidega sellistest firmadest nagu Chevron, ExxonMobil, Royal Dutch Shell ja Halliburton, kes on huvitatud Ukrainasse investeerimisest. Boiko sõnul võib Chevroni investeering Ukraina lääneossa ulatuda 350 miljoni dollarini ning Shelli investeering Ukraina maagaasiväljadesse kuni 400 miljonit dollarit.

„Meie riigile on see väga tähtis,” ütles Boiko. „Peame üha rohkem ja rohkem gaasi hankima oma territooriumilt ning ostma vähem teistest riikidest, eriti Venemaalt.” Ukraina maagaasimaardla avastati 2010. aastal ning tootmist plaanitakse seal alustada 2017.

Shelli kõneisik Curtis Smith ütles CNBC-le, et nad on palganud Ukrainas juba 2500 inimest. Ettevõttel on Ukrainas kaks projekti, mis mõlemad asuvad riigi probleemses idaosas.

Hetkel kuum