Venemaa paneb ette ukrainlastega läbi rääkida

Alyona Stadnik 06. mai 2014, 15:31

Kõik ukrainlased tuleks panna istuma läbirääkimislaua taha ja Venemaa on nõus aitama neil sinna jõuda, ütles Venemaa välisminister Sergei Lavrov.

Lavrov lausus, et Venemaa on valmis töötama dialoogi korraldamise nimel praeguste Kiievi valitsejate ja Ukraina piirkondade vahel. Lavrov kutsus üles ka USAd ja ELi selle nimel tegutsema, vahendab uudisteagentuur Interfax-Ukraina.

Minister ütles, et Ukraina ei peaks praegu tegelema võimu seadustamisega Kiievis ja rääkima protestijatest kui separatistid ja terroristidest, vaid tegelema sellega, et tuua kõik ukrainlased ühise läbirääkimislaua taha.

Tema sõnul hindab Moskva OSCE ja Euroopa Nõukogu pingutusi läbirääkimiste nimel. "Oleme veendunud, et praegusele Ukraina kriisile on väljapääs. Selle võib leida ainult riikliku dialoogi kaudu, sealhulgas põhiseaduse reformi dialoogist," sõnas ta.

Mitu Euroopa poliitikut on öelnud, et Genfis tuleks korraldada kaks konverentsi Ukraina küsimuses. Ukraina välisministeerium teatas, et see võib toimuda juba enne valimisi, mis on kavandatud 25. maiks.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. May 2014, 15:08
Otsi:

Ava täpsem otsing