Juhan Lang • 16. mai 2014 kell 8:19

Buffett sihtis Walmarti ja kaotas usu autotootjasse

Warren Buffetti investeerimisfirma äsjaavaldatud kvartaliaruanne reedab, et investeerimisguru on sisse kasseerinud oma suurosaluse autotootjas General Motors ja panustanud maailma suurima jaemüüja aktsiaisse.

Konservatiivse investeerimisstrateegiaga tuntust kogunud Buffett on läbi oma investeerimisfirma Berkshire Hathaway juurde ostnud hulgaliselt nn blue chip aktsiaid. Tegemist on sektori liidrite ja väga likviidsete aktsiatega.

Nii kasvas Berkshire'i osalus kaubandusfirmas Walmar aasta algusest 17% võrra, 58 miljonile aktsiale. Lisatud 8,6 miljoni aktsiaga kasvas Buffeti osalus poeketis 660 miljonile dollarile.

Buffet on 11 miljoni aktsia võrra suurendanud oma osalust telekomiettevõttes Verizon Communications, tõstes aktsiapaki vääruse 525 miljonile dollarile. Uudistekanali CNN teatel oli ost siiski Buffeti jaoks piisavalt väike, et usaldada see oma investeeringute juhtide kätte.

Veidi suurendas Berkshire oma osalust ka tehnoloogiafirmas IBM, 233 000 osaku võrra, 68,4 miljoni aktsiani. Ühtlasi on Buffeti osalus ettevõtte suurimate seas.

Samas kasseeris staarinvestor sisse oma 30 miljonit aktsiat ehk ligi veerandini küündiva osaluse autotootjas General Motors. Viimase Hiina haru kutsus mullu tehniliste probleemide tõttu tagasi 1,5 miljonit sõiduki, olles sedasi üks suurimaid tagasikutsumisi Hiina autoturul. Tublisti enam kui poole võrra müüs Buffett elektroonikatootja Philips aktsiaid, jättes alles 9,7 miljonit osakut.

Hetkel kuum