Buffett on kahe aktsiaga kaotanud 500 miljonit

Mait Kraun 03. juuni 2014, 23:28

Investeerimislegend Warren Buffett võib olla aktsiate valimisel küll kuldse käega, kuid ka tema eksib – kaks aktsiat on talle sel aastal kaotusi toonud kokku 500 miljonit eurot.

Coca-Cola ja investeerimispank Goldman Sachs on turu selle aasta tõusust ilma jäänud. Buffetti juhitud ettevõte Berkshire Hathaway omab nendes ettevõtetes suurt osalust, seega on rahaline kaotus Buffetti jaoks suur.

Kõige suurema kaotuse see aasta on Berkshire’le tekitanud Coca-Cola. Kokku on aktsia sel aastal langenud 1,4 protsenti. Protsent ei ole küll suur, kuid Berkshire on soetanud kokku 400 miljonit osakut, mille väärtus on langenud 236 miljonit dollarit, vahendab CNBC.

Valusaima löögi Buffetti investeeringutele on andnud Goldman Sachsi aktsia, mis on see aasta langenud lausa 11 protsenti. Sellega on Goldman üks halvemini esinevaid firmasid Dow Jones’i indeksis. Berkshire kaotas langusega 235,9 miljonit dollarit.

Autootja General Motorsi ja veebiturbefirma Verisign aktsiad on see aasta Buffetti portfellis langenud mõlemad 16 protsenti. Samuti on langenud toiduketi Wal-Mart aktsia, mille osakaalu Buffett oma portfellis mai keskel kõvasti suurendas.

Siiski ei ole Buffetti portfellis kaost – kõige suurema osakaaluga aktsia Wells Fargo Bank on tõusnud sel aastal ligi 13 protsenti.

Buffetti firma 100 miljardi dollarilisest portfellist moodustab 500 miljoni dollarine kaotus vaid pool protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2014, 12:57
Otsi:

Ava täpsem otsing