Walmart kaotab järjest enam oma sära

Mait Kraun 26. august 2014, 20:46

Walmart ei pruugi kõige mustemat teed minna, kuid Goldman Sachs hoiatab, et Walmarti klientide hulk väheneb kiiresti, vahendab CNN Money.

Teisipäeval alandas investeerimispank Walmarti aktsia „neutraalse“ peale. Seda põhjendas pank asjaoluga, et suure mahuga kauplused kaotavad turuosa veebis tegutsevatele jaemüüjatele ning kauplustele, kelle kaubavalik on rohkem fokusseeritud.

469 miljardi dollarilise käibe juures Walmart kohe kindlasti pankroti ei ole minemas, küll aga on müük viimased viis kvartalit langenud. Veebipoed pakuvad Walmartile üha tugevamat konkurentsi ning inimesed ostavad järjest enam kaupu näiteks Amazonist ja teistelt veebimüüjatelt.

E-kaubandus on teinud Walmartis šoppamise inimese jaoks vähem atraktiivseks. Selle asemel otsivad tarbijad paremaid pakkumisi kitsama sortimendiga poodidest nagu Costco. Goldman Sachs andis hiljuti Costco aktsiale ka ostusoovituse.

Goldmani märkis, et Amazoni sisenemine toidukaupade müügiturule on Walmarti jaoks suurim oht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2014, 22:29
Otsi:

Ava täpsem otsing