10 uut Eesti idufirmat, mida tasub jälgida

Lähtudes ettevõtte toote või teenuse kasutusvõimalustest ja kasutegurist koostas EstonianWorld nimekirja idufirmadest, mis on kuni aasta vanused.

Kui mõned firmad (näiteks Lingvist ja Taxify) on suutnud kaasata märkimisväärse investeeringu, siis leidub ka beeta-staadiumis ettevõtteid ja alles alustanud idufirmasid.

DonateIT – rakendus, mis ühendab veredoonoreid ja verekeskusi, et muuta omavahelist suhtlust vahetumaks. Samuti saavad doonorid jälgida oma vereloovutuse statistikat.Jobbatical – ühendab tippspetsialiste ettevõtetega, kes otsivad eksperte pooleks kuni üheks aastaks.Wellbiome – terviserakendus, mis pakub dieedisoovitusi. Loob toitumisplaani vastavalt inimese DNA-le ja tema kõhu mikrofloorale.Taxify – dispetšeriplatvorm taksofirmadele ja -juhtidele ning mobiilirakendus klientidele, kes soovivad tellida kiiresti mis tahes taksot.Rahu – teavitab perekonda õnnetuste korral. Näiteks hoiatab käitumismustrit analüüsides, kui su lähedane ei ole voodist väljunud või kukub.3D Wayfinder – sise- ja välistingimustes kasutatav navigeerimissüsteem.Lingvist – indiviidi tasemel keele kiire õpetaja. Matemaatilise optimeerimise abil antakse ülesandeid õpilase teadmistest ja oskustest lähtuvalt.HealthDiary – turvaline ja privaatne koht, kus hoida ja kasutada kõiki tervisega seotud märkmeid, meeldetuletusi, tulemusi. Samuti võimalik jälgida oma lapse kasvuetappe ning neid aastate lõikes analüüsida.Funderbeam – platvorm, mis aitab idufirmasid ühendada mentorinvestoritega maailmas.Fleep – meeskondadele ja ettevõtetele mõeldud kommunikatsioonivahend. Ühendab nii Skype'i kui postkasti elemente.

EstonianWorld on Londonis asuv veebiajakiri, mis kirjutab kosmopoliitsetest eestlastest ning nende vaadetest, ideedest, kogemustest ja saavutustest maailmas.

Hetkel kuum