Mis toimub kulla hinnaga?

Rainer Saad 29. mai 2014, 13:26

Kulla hind langes täna 16 nädala madalaimale tasemele, kuna investorite arvates on pinged Ukraina ja Venemaa vahel leevenemas.

Kulla untsi hind alanes teisipäeval 25 dollarit ning eile 6,2 dollarit. Täna on kuld langenud veel seitse dollarit, 1253 dollarini. Kolmas järjestikune languspäev tuleb pärast seda, kui Venemaa president Vladimir Putin näitas üles valmidust Ukraina uue presidendiga koostööd teha.

"Kulla hind on lõpuks murdnud läbi oma kitsast kauplemiskoridorist," ütles Shanghais asuva investeerimisfirma Everbright Futures strateeg Sun Yonggang Bloombergile. "Nõrgem euro on mõjutanud kulla hinda ning Ukraina mõju on vähenemas."

Sel kuul on kulla hind langenud 3% ning euro on dollari vastu nõrgenenud 1,9%, langedes eile peaaegu kolme kuu madalaima tasemeni. Ukraina kriisi tõttu on kulla hind käesoleval aastal tõusnud 4,3%.

Investoritele mõeldud uudiskirja Gartman Letter autor Dennis Gartman ütles CNBC-le, et tema ostaks kulda praegu ainult siis, kui inflatsioon teeks järsu tõusu või kui kuskil algaks sõda. Samas ei tundu kumbki neist praegu eriti tõenäolised.

GRZ Energy president Anthony Grisanti sõnas CNBC-le, et kulla järgmised toetustasemed on 1200-1210 dollari vahemikus. "Kui aktsiad jätkavad tõusu ja Dow Jones läheb 17 000 punktini, võib kulla hind hõlpsalt langeda 1210 dollarini," ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. May 2014, 07:52

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing