Romet Kreek • 16. juuni 2014 kell 6:09

Iraak külvab maailmas pingeid

Enamuse Aasia aktsiate hinnad on täna langenud, kuna Iraagis on vägivald lainenenud.

MSCI Aasia indeks langes 0,2%, 143,78 punktile. Indeks tõusis läinud nädalal kõrgeimale tasemele alates 2008. aasta juunist, kuna andmed viitasid, et Hiina majandus stabiliseerub ja USA majanduse taastumine on jätkuvalt jõus. USA S&P 500 indeksifutuurid on täna langenud 0,4%.

Kuna nafta hind tõusis, langes Korean Air Linesi aktsia 2,5%, 33 350 wonile.

„Turud on reageerinud nafta ja väärismetallide hinnaliikumistele,“ ütles Newedge Groupi Aasia kauplemisjuht Toby Lawson Bloombergile. „Mõned müüsid aktsiaid ja ostsid võlakirju. See on päris tavaline turgude käitumine, kui näete geopoliitiliste šokkide laienemist. Mõju naftapakkumisele saab praegusel hetkel olema minimaalne, kuid see ei tähenda, et kriis ei võiks eskaleeruda.“

Naftakartelli OPECI suuruselt teises naftatootjas Iraagis tapsid eile sõjaväelased enam kui 270 mässulist. Kardetakse, et kodusõda võib laieneda.

Täna tõusis WTI nafta hind 0,5%, 113,07 dollarile barrelist.

Hetkel kuum