USA langus võib tulla oodatust suurem

Fredy-Edwin Esse, California 25. juuni 2014, 09:55

Täna avalikustab USA valitsussektor mitmeid olulisi näitajaid. Teiste hulgas avalikustatakse esimese kvartali kolmas ehk viimane sisemajanduse koguprodukti (SKP) number, mis peaks tulema oodatust veelgi hullem.

Täna kell 15:30 saab avalikuks Ühendriikide esimese kvartali SKP-numbri teine korrektsioon, mis ootuste kohaselt tuleb veel hullem, kui alguses kardeti. Varasemalt teatatud 1% majanduslangus võib tulla lausa 2% suurune. Vahe tuleneb tõenäoliselt föderaalstatistikute optimistlikest hinnangutest inimeste tervishoiukulutustele.

Kuigi esimene kvartal oli kehv, siis kevadel on maailma suurim majandus jalad alla saanud ning ökonomistide prognooside kohaselt võib majanduskasv teises kvartalis ületada 3% piiri.

Turgude jaoks saab täna avalikuks veel paar olulist statistilist numbrit. MarketWatchi küsitletud ökonomistid prognoosivad USA mai kestvuskaupade tellimuste langemist 0,5%, mis järgneb 0,6% tõusule aprillis.

Lisaks selgub, palju kulutusi tegid ettevõtted, mis ei kuulu kaitse- ega lennundussektorisse. See peaks andma korraliku ülevaate äriinvesteeringutest terves majanduses ja vihjama, kas Ühendriikide kasv on kiirenemas.

Bloombergi andmeil on täna Aasia turud miinuses, mille peamine põhjus peitub Lähis-Ida suurenenud vägivallas, mis vähendab investorite nõudlust riskantsemate varaklasside vastu.

Tallinna börsil täna midagi etteplaneeritult toimumas ei ole. Küll aga saab eelviimast päeva kaubelda dividendiõigust omavate Tallink Grupi aktsiatega, sest homme pärast börsipäeva lõppu fikseeritakse dividendi saajate nimekiri. Merko ja Järvevanaga seonduvalt peaks hiljemalt järgmisel esmaspäeval saabuma riigikohtu kriminaalkolleegiumi otsus nn maadevahetuse kriminaalasjas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2014, 07:59
Otsi:

Ava täpsem otsing