Päev börsil: lootus ja optimism toidab turge

Fredy-Edwin Esse, California 26. juuni 2014, 09:39

Kuigi eile tuli USA esimese kvartali sisemajanduse koguprodukt (SKP) oodatust palju hullem, siis teise kvartali tugeva kasvu lootus aitab upitada nii Aasia kui ka USA turge.

Aasia turud on täna valdavalt plussis ning MSCI Asia Pacific Index on tõusnud 0,6%. Ühendriikide aktsiad kerkisid eile esimest korda sel nädalal, seda vaatamata viimase viie aasta suurimale majanduslangusele. Euroopa turud tegid samas neljanda järjestikuse languspäeva. Londoni börs avatakse Eesti aja järgi kell 10.

Investorid on otsimas ja ootamas märke maailma suurima majanduse kasvust ning täna avaldatav tarbijakulutuste number peaks ökonomistide hinnangul tõusma.

"Ühendriikide turg ei reageerinud negatiivselt alla korrigeeritud SKP numbrile, mis tähendab head Aasia turgudele," kommenteeris Bloombergile Nomura Holdingsi aktsiaturgude strateeg Masaaki Yamaguchi. "Aasia turgudel läheb täna hästi pärast eilset väikest korrektsiooni."

Ühendriikides tegi eile börsidebüüdi Silicon Valleyst pärit tuntud kaameratootja GoPro, kelle IPO hinnavahemik maandus kõrgemas otsas ehk 24 dollarit aktsia kohta. Börsile minekuga kaasas firma 427 miljonit dollarit, mis võib tõusta 491 miljoni dollarini, kui garanteerijad ostavad lisaaktsiaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2014, 15:57
Otsi:

Ava täpsem otsing