Romet Kreek • 26. juuni 2014 kell 8:04

Puuvill asus karuturule

Eile sisenesid puuvillafutuurid karuturule, kuna maailma suurima ekportööri USA saagiväljavaated paranesid, lisades turule märke külluses pakkumisest, vahendab Bloomberg.

Viimase kahe kuu ohtrad vihmasajud on vähendanud Texases põua mõju, ütles World Weatheri president Drew Lerner. Texas on USA juhtiv puuvillakasvatuse osariik. Augustis algaval koristushooajal võib kodumaine toodang kasvada aastaga 16%, prognoosis USA põllumajandusministeerium USDA.

Tänavu on puuvillafutuurid langenud 11%. Suurem USA saak ühes Hiina suurte laovarudega surub üleimsed laovarud kõigi aegade kõrgeimale tasemele, selgub USDA andmetest. See suurendab võimalusi, et Hanesbrandsi ja teksade tootja Levi Straussi kulud vähenevad.

"Meil tuleb väga hea saak ja see on probleem,“ ütles Seery Futuresi president Mike Seery. „Turul puuduvad head fundamentaalmõjutajad, on vaid kõvasti pakkumist.“

Eile sulgus USA puuvilla hind 21% madalamal selle aasta kõrgeimast 94,75 sendisest naela hinnast, täites ära karuturu definistiooni. Karuturuks loetakse turgu, mis on tipust langenud vähemalt 20%. Eile langes puuvilla detsembrilepingu hind 0,2%, 75,14 sendile naelast.

USDA prognoosi kohaselt korjavad tänavu USA farmerid 15 miljonit palli puuvilla võrreldes läinud aasta 12,91 miljoni palliga. Pall puuvilla kaalub 218 kilogrammi ehk 480 naela.

„Majanduse langus viitab, et nõudlus aeglustub," ütles Sid Love Consulting Services preisdent Sid Love. „See ei tähenda ilmtingimata, et ostetakse rõivaid või uus paar teksaseid. See avaldab mõju tarbimisele.“

Hetkel kuum