BNP Paribas maksab 9 miljardit dollarit trahvi

Birjo Must 01. juuli 2014, 09:51

Prantsusmaa suurim pank BNP Paribas tunnistas end süüdi USA sanktsioonide rikkumises ning nõustus maksma rekordilised 9 miljardit dollarit trahvi.

Tegemist on ühe keerulisema protsessiga Prantsusmaa ja USA diplomaatias.

BNP Paribas tunnistas, et on teinud pea 9 miljardi dollari eest keelatud tehinguid alates 2004. kuni 2012. aastani. Tehingud hõlmasid muuhulgas Sudaani, Iraani ja Kuubat, vahendas Bloomberg USA justiitsministeeriumi. Pangal keelatakse ühe aasta jooksul USA dollaritega arveldamine oma nafta ja gaasi toorainete äris.

Muu hulgas sundis New Yorgi peamine panganduse regulaator 13 juhil lahkuda pangast. Nende hulgas on kaastegevjuht Georges Chodron de Courcel, endine investeerimispanga finantsjuht Dominique Remy ja Põhja-Ameerika osakonna eetikajuht Stephen Strombelline.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    31. July 2014, 11:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing