22. juuli 2014 kell 8:42

Lavrov on Venemaa hinnatuim minister

Venelased peavad oma riigi valitsuse kõige populaarsemateks ja efektiivsemateks ministriteks välisminister Sergei Lavrovi ja kaitseminister Sergei Šoigut.

Ajaleht Izvestija vahendas üleriigilise arvamusküsitluse tulemusi, millest selgus, et Lavrovi ja Šoigu kõrge reitingu taga on nende raske töö praegusel välispoliitiliselt keerukal ajal ning kõrge hinnang on tõend sellest, et rahva meelest on nad oma tööga hiilgavalt hakkama saanud.

Ministrite kabinetti hinnati kahe kriteeriumi alusel: töö kvaliteet (kõrgeim hinne 5) ja tuntus ehk populaarsus (maksimaalne hinne 100). Lavrovile anti tööhindeks 4,28 ning populaarsuspunkte kogus ta 50, Šoigu sai vastavalt 4,41 ja 71 palli.

Küsitlusele vastanute hinnangul said kõige madalama tööhinde haridusminister, põllumajandusminister ja ehitusminister. Kõige vähem populaarsed olid loodushoiminister, Põhja-Kaukaasia asjade minister, regionaalarenguminister ja sideminister.

Hetkel kuum