General Motors hädas autode kvaliteediga

Mait Kraun 24. juuli 2014, 20:10

General Motors teatas täna teise kvartali tulemused, mis olid alla ootuste. Peamiselt mõjus ettevõttele halvasti mitmed autode tagasikutsumised tehniliste vigade tõttu. Samuti luuakse 400 miljoni dollariline kompensatsioonifond rikete tõttu kannatanud inimestele.

Ettevõte tunnistas ka ise, et ootas mõõdukat kasumit ning arvestab, et tulevikus on autode tagasikutsumine keskmisest veidi kõrgem.

„Me oleme jaanuarikuus seatud plaani täitnud,“ ütles GMi finantsjuht Chuck Stevens Reutersile. „Meie ootus on, et aasta teine pool tuleb parem kui esimene.“

Morgan Stanley analüütiku Adam Jonase sõnul päästis General Motorsile kvartali autode hea hinnakujundus Põhja-Ameerikas.

General Motors kutsus esimesel poolaastal tagasi 2,6 miljonit autot, kuna neil olid vigased süütelülitid. Need defektid võivad põhjustada roolivõimu kadumist ning mootori seiskumist. Samuti võib vigane süütelüliti häirida pidurite tööd. Hetkel on ettevõte ka USA jusiitsministeeriumi uurimise all, kuna probleemid jäävad ettevõttel pidevalt tuvastamata.

Ettevõtte puhaskasum oli kvartalis 190 miljonit dollarit, ehk 11 senti aktsia kohta. Aasta tagasi oli ettevõtte kasum 1,2 miljardit dollarit. GMi käive aga veidi kasvas – 39,6 miljardi dollarini. See on aga vähem analüütikute oodatud 40,59 miljardist dollarist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2014, 23:00
Otsi:

Ava täpsem otsing