Eesti idu hinnati tulevikutäheks

14. august 2014, 00:00

Londoni kiirendi Starupbootcamp teatas juuli lõpus, et on välja valinud järgmised kümme idufirmat, kes finantsteenuste maailmas ilma teevad, nende hulgas ka Eesti kindlustusfirmast IIZI välja kasvanud idufirma Insly.

Kõik kümme väljavalitud meeskonda said 15 000 ­eurot ning tasuta bürooruumid Londoni kesklinnas.

Kindlustuse müüjatele pilvepõhist müügi haldamise vahendit pakkuva Insly juht Risto Rossar märkis, et Eestist välja pääsemine ja arvestatavate tegijate radarile jõudmine on finantssektoris olulise tähtsusega. “Meid on märganud Londoni finantskeskus ja see tekitab meile palju väärtuslikke kontakte, mis aitavad oma toodet müüa ja ilmselt ka lähitulevikus raha kaasata oma ettevõtte arendamisse,” lausu Rossar.

Londonisse müüki paika panema. Järgneva kolme kuu jooksul töötab kolm Insly meeskonna liiget Londonis. Insly soovib selle aja jooksul mentorite abiga lahendada müügi ja turunduse poole – kuidas toodet müüma hakatakse ning kuidas inimesteni jõuda. Oma ettevõtet tutvustatakse sadadele äriinglitele ja riskikapitalistidele.

“See kogemus annab teistsuguse fookuse ja selge kogemuse. Sa suhtled maailma tipptegijatega ja saad aru, et tegelikult Eesti inimesed ei ole kehvemad, vaid sama head või kohati paremad,” hindas ta. Rossar lisas, et eestlastel on enamasti madalam enesehinnang ning tunne, et tuled väiksest riigist, hoiab meid tagasi. Ta märkis, et kui sellest tundest üle saad, võid sama hästi tegeleda nii Eesti kliendi kui ka sada korda suurema Londoni kliendiga, pingutus on sama.

Soov saada IIZIst suuremaks. Küsimusele, kuidas ta suure ettevõtte kõrvalt eduka idufirma käima lükkas, vastas Rossar, et juhil tuleb ära tabada hetk, millal ettevõte on jõudnud sellisesse staadiumisse, et ta tunneb, et ei ole enam kõige õigem inimene ettevõtet juhtima või et ta kuskil mujal suudab rohkem väärtust luua. Rossar märkis, et ta ei ole IIZI juhtimisega tegelenud juba kaks aastat ning on selle kohustuse üle andnud Igor Fedotovile.

Insly kasvab Rossari hinnangul kordades suuremaks kui IIZI. “Loomulikult, see on selge. Küsimus on selles, kas kümnetes või sadades kordades,” hindas ta.  Inslyt saab tema sõnul müüa üle kogu maailma, IIZI on aga pigem lokaalse tegevusega.

Inslyt kasutab praegu juba 60 klienti kuues riigis – Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Poolas ja Islandil. Inglismaale on toodet juba müüdud, ent see ei ole veel aktiivsesse kasutusse jõudnud. Rossar plaanib lähema viie aasta jooksul jõuda 20 000 kliendini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2014, 19:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing