Venemaa keerab pihud Londonilt Hongkongi poole

Mait Kraun 14. august 2014, 16:06

Barclays’ pank ütles, et Hongkongi finantssektoris võib nõudlus kapitali järgi suureneda, sest Venemaa firmad otsivad pärast sanktsioonide kehtestamist alternatiivseid viise rahastust saada, vahendab Wall Street Journal.

Hongkongi valuuta seotus USA dollariga tagab Hongkongi valuutasse investeerimise stabiilsuse. Vene ettevõtjad on sanktsioonide poolt sisse piiratud ning võivad oma USA dollari varad vahetada Hongkongi dollari põhistesse varadesse. Seeläbi ei pea ettevõtjad nii palju muretsema valuutakursside kõikumise pärast, kirjutab Barclays.

Näiteks on Venemaa suuruselt teine mobiilioperaator OAO Megafon kolinud oma reservid sanktsioonide tõttu Hongkongi dollaritesse. Samuti tasub lüke ära, sest Hiina Huawei Technologies Co on nende üks suurimaid seadmete tarnijaid.

Kui sanktsioonid kestavad veel kaua, võivad Venemaa pangad vaatama hakata ka Aasiasse, et oma välisvõlgasid finantseerida. „Refinantseerimise riskid tunduvad lühiajaliselt kontrollitavad. Samas ei teata, kui kaua sanktsioonid kestavad,“ kirjutas Barclays. „Seega võivad Venemaa pangad hakata vaatama ka ülejäänud Aasia poole.“

Tõsi, Hongkongi pangad ei pruugi olla võimelised  finantseerima Venemaa ettevõtteid üksi, kirjutab Barclays.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2014, 16:07
Otsi:

Ava täpsem otsing