Jätke aktsiad, hakake ettevõtjaks

Birjo Must 17. august 2014, 15:52

Investor Rene Ilves  ärgitas laupäeval Arvamusfestivalil Äripäeva korraldatud paneeldiskussioonil "Minu finantstulevik - kelle asi see on" inimesi ettevõtlusega alustama.

"Mis te sahmerdate nende aktsiatega, kui on vähegi mingi mõte, siis tehke oma ettevõte," rääkis Eesti üks edukamaid väikeinvestoreid.

"Ma olen 15 aastat börsil tegutsenud ja ei ole näinud piimajõgesid ega pudrumägesid," tunnistas Ilves.

Ka teine väikeinvestor ja rikkaks saamise õpiku autor Jaak Roosaare sõnul on kindlam tegutseda ühes konkreetses valdkonnas, sest sellisel juhul ei avalda kriisid nii palju mõju. Samas aga rääkis ta ennast näiteks tuues, et kõigil pole eeldusi ettevõtjaks saamisel ning sel juhul võib ettevõtluses osaleda ka investeerimise kaudu.

Ilvese arvates võiks Eestis olla rohkem elustiiliettevõtteid, kus näiteks pagar avab oma äri ja elab seal teenitud rahast kenasti ära. "Eesti häda on mõtlemine, et avan kohviku, teen kümme tükki veel, sõidan Hummeriga ja kõik hästi," märkis Ilves.  Inimesed võiksid aga investori hinnangul mõelda oma oskuste ja konkurentsieelise peale ning proovida ettevõtluses kätt.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. August 2014, 16:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing