• Jaga lugu:

  Swed kärpis tugevalt Tallinki hinnasihti

  Swedbank langetas Tallinki aktsia hinnasihi 0,95 eurolt 0,75 eurole ja andis aktsiale hoia-soovituse.

  „Augusti alguses avaldas Tallink pettumust valmistavad teise kvartali tulemused, mis näitavad selgelt konkurentsi kasvu Läänemerel. EBITDA kukkus aastaga 12% ja oli 10% väiksem kui ootasime. Hoolimata reisijate arvu kasvust käive langes,“  põhjendas Swedbank ülevaates. 
  Swedbanki analüütikute kalkulatsioonide kohaselt teenis laevafirma teises kvartalis 6% vähem piletitulu reisija kohta ning 5% vähem kaubatulu ühe kaubaühiku kohta. Panga analüütikute hinnangul on see põhjustatud konkurentide Viking Line’i ja Finnlinesi tegevusest Rootsi-Soome liinidel.
  Swedbanki teatel vähenesid Tallinki Eesti-Soome liinide äritulud 5%, kuna Viking Line’i ja Ekerö hinnad olid madalamad ning üks Tallinki laevadest oli remondis.
  „Meie prognooside kohaselt hinnasurve lähiajal püsib, kuna turuosalised võistlevad oma osa kasvatamise pärast. Lisaks leiab tuleval aastal tõenäoliselt aset hinnatõus ja kulude kasv tulenevalt uuest kütuseregulatsioonist. Sellepärast langetame tänavu aastast käibeprognoosi varasemalt 947 miljonilt eirolt 922 miljonile,“ teatas Swedbank. 
  Lisaks prognoosib pank, et tänavu kukub nii tulu reisija kohta kui ka kaubaühiku kohta ning sellepärast vähendatakse puhaskasumi prognoosi 35 miljonilt eurolt 28 miljonile. Samuti langetatakse prognoose tulevaks aastaks, kuna hinnasõda konkurentide vahel tõenäoliselt püsib.
  Swedbank vähendas Tallinki aktsia hinnasihti 0,95 eurolt 0,75 eurole. Samuti muutis pank laevafirma aktsia ostusoovituse hoia-soovituseks.
  Tallink Grupi aktsia on täna Tallinna börsil tõusnud 2,43%, 0,674 eurole. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.