USA eluasemeturg tegi hüppe

Mait Kraun 22. august 2014, 23:19

Ameeriklased tegid juulis oma kodude edasimüügi tehinguid selle aasta kiireimas tempos. See on märk, et elasemeturg on pärast aasta kestnud langust taastumas, vahendab CNBC.

USA kinnisvaramaaklerite organisatsioon ütles neljapäeval, et olemasolevate majade müük tõusis 2,4 protsenti ning kokku tehti 5,15 miljonit müügitehingut. Juulikuu edestas analüütikute ootusi, olles neljas järjest, mil kodude edasimüük on kiirenenud.

2013. aasta suvel hakkas kodude edasimüügi numbrid langema, sest Föderaalreserv andis märku, et lõpetab majanduse stimuleerimisprogrammi. See surus hüpoteeklaenude intressimäärad kõrgemale ning inimesed ostsid vähem kodusid.

Föderaalreserv aga hoidis stimuleerimisprogrammi täistuuridel töös kauem kui investorid ootasid ning laenuintressid hakkasid uuesti alanema. See, kombineerituna kiire tööhõive kasvuga, on aidanud kodude edasimüügi kõrgeimale tasemele alates 2013. aasta septembrist.

Varade arestimise tõttu toimunud müük moodustas kogumüügist vaid 9 protsenti. See on viimase 6 aasta madalaim tase.

Edasimüügis olevate kodude arv kasvas juulis 2,37 miljonini, mis on kõrgeim tase alates 2012. aasta augustist ning 5,8 protsenti kõrgem kui eelmise aasta juulis. Keskmine müügihind oli 222 900 dollarit, mis on 4,9 protsenti kõrgem kui 2013. aasta juulis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. August 2014, 23:20
Otsi:

Ava täpsem otsing