Harry Tuul • 19. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Medvedev: Lääs lõhub süsteemi

Praegu käib maailma finants- ja kaubandussüsteemi demontaaž, rääkis Venemaa peaminister Dmitri Medvedev täna Sotšis rahvusvahelisel investeerimisfoorumil, vahendas RIA Novosti.

„Üks on selge juba praegu – käib maailma rahandus- ja kaubandussüsteemi stabiilsuse demonteerimine. Kuid kahtlemata on seda demontaaži võimalik peatada,“ rääkis Medvedev. Ta lisas, et on nõus kuulama Lääne partnereid, kuid vaid juhul, kui nemad kuulavad Vene Föderatsiooni.

Samuti pole Medvedevi meelest uued Euroopa Liidu ja USA sanktsioonid seotud reaalsete sündmustega, vahendas Gazeta.ru. Tema sõnul arvavad Lääne partnerid, et surve kasvatamisel Venemaale võib lahendada iga probleemi.

„Juba mitu kuud on meie maa omapärases sanktsioonide „tennisemängus" Läänega. Alles nädal aega tagasi esitas Lääs järjekordse sanktsioonide paketi, millel puudus igasugune seos reaalsete sündmustega,“ rääkis Medvedev. Tema sõnul ei alustanud Venemaa vastasseisu, kuid pidi sellele vastama.

Medvedevi sõnul on kõik varasemad püüdlused Venemaad survestada olnud tulutud. Venemaaga ei ole võimalik läbi rääkida majandusšantaaži abil. „Me oleme pindalalt suurim riik, tuumariik, meil elab ligi 150 miljonit inimest, maa on hiiglaslike loodusressurssidega, suur turg on kaupadele, teenustele ja investeeringutele,“ lisas Medvedev. Vaatamata sanktsioonidele on Venemaa Medvedevi sõnul valmis koostööks Läänega.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt