22. september 2014
Jaga lugu:

Vabaerakond alustas vapiloomata

Andres Herkeli valimisega parteijuhiks kipub vastsest Vabaerakonnast saama sabaerakond, mis ei paku praegustele parlamendierakondadele mingit reaalset konkurentsi.

Kibestunud kampsunitega koos IRList lahku löönud ja MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik loonud Herkel on kindlasti

VIKist erakonda sünnitades ära teinud meeletult suure töö, aga erakonna esimehe koht ei peaks olema preemia selle eest. Erakonna juhiks peaks saama inimene, kellel on avalikkusele sõnum ja kes suudab seda sõnumit usutavalt edastada. Pelk vastandumine olemasolevatele erakondadele on nõrk sõnum, nõrgas esituses pealegi.

Herkel on intelligentne inimene. Poliitilisele karisma juurde kuulub intelligentsus kindlasti, aga ainult sellest ei piisa.

Ojulandi ei saa tõsiselt ­võtta. Praegu ei ole 2015. aasta valimistele vastu minemas ühtegi jõudu, mis suudaks praeguste erakondade võimu väärata. Seda Ojulandi seltskonda ei saa ometi tõsiselt võtta. Reformierakonnast häälte varastamise skandaali pärast välja visatud Ojuland on maha mänginud kogu oma poliitilise kapitali. Kurb on vaadata neid poliitiliselt süütuid nägusid, keda ta on enda ümber kogunud.

Kohalikel valimistel napilt valimiskünnise alla jäänud Vaba Tallinna Kodanik võiks nüüd kähku erakonna ära teha, sest aega on juba väheks jäänud. Ärge ainult jumala pärast Hardo Aasmäega jamage, siis on asi ette ämbris. Seal pundis oli mõni hulga teravam pliiatsid.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt