28. september 2014
Jaga lugu:

Koolituses müüb pehme teema

Tänases Äripäeva kuukirjas Juhtimine ilmunud Koolitusfirmade TOPist joonistub välja nn pehmete valdkondade koolitajate kerkimine ede­tabelisse. Näiteks jõudis 5. kohale ­Annely Sootsi toidukoolitusi pakkuv Annely Sootsi Koolitus OÜ ja 39. kohale Alar ja Kristel Krautmanile kuuluv Krautmani Massaaži- ja Loodusteraapiate Kool OÜ.

Viimase juhi Alar Krautmani sõnul on loodusravi ja pärimuslikud teemad trend ning kooli tulevik paljutõotav. Näiteks ehitatakse Pärnusse spaad, mis põhineb ainult pärimus­meditsiinil. “Usun, et välismaalane tahab siia tulles proovida, milline on meie iidne ravi,” märkis ta.

Kahele inimesele tööd andva Massaaži- ja Loodusteraapiate Kooli käive kasvas mullu 8%, 164 000 eurole. Ettevõte teenis 30 000 eurot ärikasumit, mida on aasta varasemast kolmandiku võrra vähem.

Tulu välisprojektidest. Möödunud aastal kasvatas kõige rohkem ehk 2,55 korda käivet koolitusfirma Estonian Education Centre OÜ. Juht Anu Harjo ütles, et firmale annavad leiva peamiselt hanked, projektid ja koostööpartnerid.

Harjo sõnul osaleb ettevõte palju rahvusvahelistes projektides, peamiselt Saksamaal. “Selle nimel on viimased 7–8 aastat käinud pidev töö ja selle taga on meeletu suhtlemine,  mis võtab väga palju ressurssi. Aga sakslastega on meil hästi läinud,” ütles ta.

Ettevõte kasvatas mullu käibe 68 300 eurole ja teenis selle juures 1100 eurot ärikasumit. Seda on kaks korda enam kui aasta varem.

Koolitusfirma on pisiäri. Koolitusfirmade TOPist selgub, et valdkonna keskmine ettevõte annab tööd neljale inimesele. Keskmiselt teenis koolitusfirma mullu 240 000 eurose käibe juures 35 000 eurot kasumit. Kui käive paranes aastaga viiendiku, siis kasum halvenes kümnendiku võrra.

 

 Tasub teada

Koolitusfirmade TOP 10

2013. aasta majandusnäitajate põhjal1. Tallinna Mänedžeride Kool OÜ – juhtimis- ja ärikoolitus2. Implement Inscape OÜ – ­organisatsiooni ja meeskonna arendamine3. IT Koolituskeskuse OÜ – ­arvutiõpe4. MSCA AS – merendus­koolitus5. Annely Sootsi Koolitus OÜ – toitumisnõustajatele ja -terapeutidele, hooldajatele, massööridele6. E-Katedraal Koolituskeskus OÜ – töökeskkonna ohutus, ­esmaabi andmine ja palju muud7. Duende OÜ – klienditeeninduse arendamine8. Bellnor OÜ – keeleõpe (kandideerimisel välisülikooli)9. Auditron OÜ – elektriohutus täiskasvanutele10. Konfera OÜ – juhtimis-, turundus- ja seaduskoolitused

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt