Äripäev • 13. oktoober 2014
Jaga lugu:

HKScan laieneb Soomes ja Eestis

Tallegg avas mullu Tabasalus renoveeritud ja laiendatud tehase, kuhu täna koondub ettevõtte kogu lihatöötlemine. Tehtud investeeringu kogumaksumus oli 13,5 miljonit eurot. Pildil jälgib tootmist ettevõtte turundusjuht Anne Mere.  Foto: Andras Kralla

HKScani juhatus andis loa investeerida Soome 35-65 miljonit eurot ja Eestisse 20 miljonit eurot.

Vastavalt ettevõtte strateegiale suurendada kasumlikku kasvu tegeleb HKScan aktiivselt oma tootmise ümberstruktureerimisega, edastas ettevõte pressiteates.

HKScani juhatus on andnud projekteerimisloa kahele märkimisväärsele investeeringuprojektile. Esimene neist on võimalik 35-65 miljoni eurone linnuliha tootmisüksuse investeering Lääne-Soomes ja teine 20 miljoni eurone lihatoodete tehase investeering asukohaga Eestis Rakveres.

Uus tootmisüksus looks HKScanile võimalused arendada kasvavate tootegruppide jaoks bränditooteid, suurendada toodete kvaliteeti, parandada töötingimusi ja ohutust ning vähendada keskkonnamõjusid. Need investeerimisprojektid aitavad HKScanil ühtlasi lihtsustada oma tootmise struktuuri, tsentraliseerides tehnoloogiaid ja parandades seeläbi oma efektiivsust.

Linnuliha tootmisüksuse investeering Lääne-Soomes

Lääne-Soome kavandatava linnuliha tootmisüksuse investeeringu väärtus oleks sõltuvalt  valitavast variandist 35–65 miljonit eurot. Planeerimisetapis välja selgitatavad variandid on praeguse, Euras paikneva tootmisüksuse renoveerimine ja laiendamine ning täiesti uue tootmishoone ehitamine uude piirkonda Lääne-Soomes.

Investeeringuga plaanib HKScan rekonstrueerida broilerite tapamaja ja lihalõikust ning lihatoodete tootmist. Ettevõtte teatel võimaldaks tootmisüksuse uus tehnoloogia olulist tootlikkuse kasvu, paremat materjali- ja energiatõhusust ning ühtlasi välja töötada uusi, tarbijate muutuvatele vajadustele vastavaid tooteid.

Planeerimisetapp kestab eeldatavalt 2015. aasta suveni. Selle aja jooksul kaardistab HKScan erinevad investeeringuvariandid, vajaminevad load ning keskkonnamõjud. Investeeringu elluviimine eeldab piirkondade infrastruktuurilt kestlikke lahendusi, sh vee ja heitvee küsimustes. Enne investeeringuotsuse tegemist selgitatakse välja ka võimalikud personali puudutavad tegurid ning algtootmise investeeringute vajadused.

Uus tootmisüksus Eestis Rakveres

Rakverre planeeritud investeeringu väärtus on ligikaudu 20 miljonit eurot. Kavas on ehitada HKScani Rakveres paikneva tootmisüksuse juurde täiesti uus, umbes 10 000 m2 tootmisüksus. Tootmishoone saab olema varustatud kõrgtehnoloogiaga, mis sobib tootma kasvavatesse tootegruppidesse kõrge lisandväärtusega tooteid. Kavandatav investeering toetab eelkõige kontserni uue brändi – Flodins – tootevaliku väljatöötamist. Investeeringu planeerimisetapp kestab eeldatavalt 2015. aasta kevadeni. Hetkel asub HKScani Rakvere lihakombinaadis sigade ja veiste tapamaja ning lihalõikus, lihatoodete tootmine ning HKScani Eesti logistikakeskus.

Mullu avas HKScan uue linnuliha tootmisüksuse Eestis Tabasalus, kus toodetakse linnulihatooteid kogu Balti regioonile. HKScani linnuliha bränd Baltimaades on Tallegg. Lisaks on HKScan moderniseerinud Taanis Vinderupis asuva tehase. HKScani linnuliha bränd Taanis on Rose.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum