• Jaga lugu:

  Rannarootsi: lihatööstuse turul Eestis ruumi ei ole

  Lihalett.Foto: Raul Mee

  AS Rannarootsi Lihatööstuse (end AS Maag) juhatuse liikme Indrek Puskari sõnul pole neil lähiaastail laienemisplaani. Mis puudutab investeerimist üldiselt, siis tema hinnangul universaalseid suuri lihatööstuseid Eestisse enam ei mahu.

  „Meie tegime oma laienemisplaani 2013. aasta märtsis, kui ostsime Soomes tehase. See oli viimase aja suuremat sorti investeering,“ lausus Puskar.
  Maag Lihatööstus AS omandas mullu 100 protsenti Soome suuruselt neljanda lihatööstuse Pouttu aktsiatest. „Juriidiliselt on Soome tehas meie tütarettevõte, aga igapäevajuhtimises mina ei osale. Meil käib koostöö, nende tooteid müüakse siin ja meie tooteid seal,“ sõnas Puskar. „Oluline on selle investeeringu puhul ideede jagamine, seadmete ja tehnoloogiakogemuste jagamine.“
  Küsimusele, kas praegu Eesti lihatööstusse investeerimine on üldse hea mõte, vastas Puskar, et inimene sööb ja jääb liha sööma. „Lihatööstuse äri ei kao kuskile, kuid minu hinnangul on Eesti lihatööstusturg küllastunud,“ sõnas ta. „Väikse riigi kohta on palju häid tegijaid ning karm konkurents.“
  Tema sõnul, kui mingeid investeeringuid teha, siis pigem konsolideerumisse. „Kas keegi ühineb või kedagi ostetakse või müüakse,“ selgitas Puskar. „Pigem näeksin seda suunda.“
  Täna oma lihatööstusega alustada võiks Puskari hinnangul vaid juhul, kui toota väga spetsiifilist toodet, mis oleks parima kvaliteediga. „Universaalseid suuri lihatööstuseid Eestisse enam ei mahu,“ rõhutas ta.
  HKScan teatas täna, et kavandab märkimisväärseid investeeringuid Lääne-Soome ja Rakvere tootmisüksuses. Rakverre planeeritud investeeringu väärtus on ligikaudu 20 miljonit eurot: kavas on ehitada praeguse tootmisüksuse juurde täiesti uus, umbes 10 000 m2 tootmisüksus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.