Mait Kraun • 21. oktoober 2014
Jaga lugu:

McDonald'si tulemused valmistasid pettumuse

McDonald's
McDonald's  Foto: Bloomberg

Kiirtoidurestoran McDonalds teatas 30protsendilisest kasumi langusest ning ettevõttel oli probleeme peaaegu kõigi äriüksustega. McDonald’s lubas teha äri ajamises edaspidi oluliseid muudatusi.

Maailma suurima restoranifirma müük langeb erinevate probleemide tõttu nii Hiinas, Euroopas, USAs kui ka Venemaal. Viimasel kvartalil pidi ettevõte maksma ka rohkem makse, vahendab Wall Street Journal.

„Tulemused ei vastanud üheski tegevuses meie ootustele,“ ütles ettevõtte tegevjuht Don Thompson tänases avalduses. „Sisemised tegurid ning majanduskeskkonna ebastabiilsus on osutunud heidutavamaks kui me ootasime. See jätkub ka neljandas kvartalis,“ lisas Thomspon.  Oktoobris oodatakse müügi jätkuvat langemist.

„Need olulised väljakutsed nõuavad võrdselt olulisi muutusi meie ärides,“ nentis Thompson.

McDonald'si aktsia on täna langenud veidi alla ühe protsendi. Selle aasta algusest on restorani aktsia odavnenud 3,2 protsenti.Täna teatas ka teine USA hiiglane Coca-Cola suurest, 14protsendilisest kasumi langusest ning ütles, et eelnevalt seatud eesmärke ei suudeta täita.

Kokku oli McDonald'si kolmanda kvartali kasum 1,07 miljardit dollarit. Võrreldes aastatagusega langes kasum 30 protsenti . Käive langes 5 protsendi võrra 6,99 miljardi dollarini.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt