• Jaga lugu:

  Yahoo üllatas investoreid

  YahooFoto: Bloomberg

  Veebihiiglane Yahoo suutis oma kasumit kõvasti kasvatada. Samuti müüdi kolmandas kvartalis 6,3 miljardi väärtuses osalus aktsiaemissiooni läbinud e-kaubandusettevõttes Alibaba, vahendab CNN Money.

  Alibaba aktsiaemissioon (IPO) oli Wall Streeti ajaloo suurim. Kuna Yahoo omas suurt osa Alibabast, suurenes ka tähelepanu neile ning aktsia tegi tugeva tõusu. Mahamüüdud osaluse rahast lubas Yahoo vähemalt poolt just aktsionäridele. Yahoo järgijäänud Alibaba osalus on väärt ligikaudu 34 miljardit dollarit.
  Yahoole tähtis reklaamiäri on aga olnud viimastel aastatel suhteliselt kesine ning tegevjuht Marissa Mayer on sunnitud tõestama, et Yahoo suudab olla enamat kui Alibaba investorite vahendaja.
  Teisipäeval tulid aga investoritele head uudised – Yahoo kolmanda kvartali kasum kasvas 3,5 protsenti ja oli kõvasti üle ootuste. Kasumi sisse ei arvestatud Alibaba osaluse müüki. Täna on Yahoo aktsia tõusnud ligi 6 protsenti.
  Ettevõte maksab osaluse müügi pealt kokku 3,3 miljardit dollarit makse. „Yahool on parimad maksueksperdid riigis, kes töötavad intensiivselt, et maksimeerida aktsionäride jaoks alles oleva osaluse väärtust,“ ütles tegevjuht Mayer.
  Kolmandas kvartalis teenis Yahoo kokku 52 senti kasumit aktsia pealt, mis oli analüütikute prognoositud 30 sendist tunduvamalt rohkem. Müük kasvas 1 protsendi võrra 1,1 miljardini, mis ületas samuti analüütikute ootusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Äripäeva TOPi võitja käibest kadus pea pool: kriisiaasta oli nagu äratuskell! Valmistuvad buumiks, palkavad 100 töötajat
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "