Mait Kraun • 22. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Yahoo üllatas investoreid

Yahoo
Yahoo  Foto: Bloomberg

Veebihiiglane Yahoo suutis oma kasumit kõvasti kasvatada. Samuti müüdi kolmandas kvartalis 6,3 miljardi väärtuses osalus aktsiaemissiooni läbinud e-kaubandusettevõttes Alibaba, vahendab CNN Money.

Alibaba aktsiaemissioon (IPO) oli Wall Streeti ajaloo suurim. Kuna Yahoo omas suurt osa Alibabast, suurenes ka tähelepanu neile ning aktsia tegi tugeva tõusu. Mahamüüdud osaluse rahast lubas Yahoo vähemalt poolt just aktsionäridele. Yahoo järgijäänud Alibaba osalus on väärt ligikaudu 34 miljardit dollarit.

Yahoole tähtis reklaamiäri on aga olnud viimastel aastatel suhteliselt kesine ning tegevjuht Marissa Mayer on sunnitud tõestama, et Yahoo suudab olla enamat kui Alibaba investorite vahendaja.

Teisipäeval tulid aga investoritele head uudised – Yahoo kolmanda kvartali kasum kasvas 3,5 protsenti ja oli kõvasti üle ootuste. Kasumi sisse ei arvestatud Alibaba osaluse müüki. Täna on Yahoo aktsia tõusnud ligi 6 protsenti.

Ettevõte maksab osaluse müügi pealt kokku 3,3 miljardit dollarit makse. „Yahool on parimad maksueksperdid riigis, kes töötavad intensiivselt, et maksimeerida aktsionäride jaoks alles oleva osaluse väärtust,“ ütles tegevjuht Mayer.

Kolmandas kvartalis teenis Yahoo kokku 52 senti kasumit aktsia pealt, mis oli analüütikute prognoositud 30 sendist tunduvamalt rohkem. Müük kasvas 1 protsendi võrra 1,1 miljardini, mis ületas samuti analüütikute ootusi.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt