Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investor Toomas: sõber küsis, mida arvan Yahoost

  Yahoo peakontor Californias.Foto: EPA

  Teisipäeval leidsin oma postkastist kirja ühelt toredalt kaasamõtlejalt, kes tahtis teada minu arvamust veebihiiglase Yahoo aktsia kohta.

  Ütlen kohe alustuseks, et mulle sellised kirjad meeldivad. Esmalt panevad need sügavalt ohkama ja seejärel pead murdma. Kokkuvõttes saan enda jaoks võõrad teemad läbi seedida ja see hoiab mind investorina kenasti vormis. Muidu võib ühel hetkel laisaks muutuda ja huvi ümbritseva vastu on kiire kaduma.
  Aga nüüd teema juurde. Huviline esitas järgmise küsimuse: “Paljud analüütikud soovitavad seda osta ja seavad aktsiale sihiks 45-55 USD, ehk arvatakse, et aktsial on tõusuruumi 45-80%. Samas on ka praegu selle langemine aeglustanud ja hind võib hakata tasapisi tõusma. Ega ei ole praegu õige hetk, et firma aktsiaid juurde osta?“
  Probleemid Alibaba osaluse ja kasvuga
  Sarnaselt teistelegi investoritele valmistab minu jaoks veebifirma aktsia puhul kõige suuremat muret käibekasv ja osalus Hiina e-kaubandusfirmas Alibabas.
  Investorid on juba alates jaanuarist oodanud, et Alibaba 25 miljardi dollarilise osaluse jaoks moodustatakse eraldi ettevõte. Selle eraldamisega hoiaks Yahoo kokku hinnanguliselt 9 miljardit dollarit maksuraha. Septembris aga plaanid takerdusid, kuna regulaatorid pole asjaga päri. Alates maikuust, mil tehingu üle esmalt mure tõstatati, on Yahoo aktsia hind kukkunud 30%.
  Yahoo juht Marissa Mayer pole aga lõplikku kinnitust veel andnud, et tehinguga edasi minnakse ning kuuldavasti kaalutakse ka alternatiive nagu Alibaba aktsiate müümine või mõne muu üksuse eraldamine firmast. Konkreetse teema puhul oodatakse vastust oktoobris, mil ettevõte avalikustab oma värsked kvartalitulemused. Tõenäoliselt takerduvad aga otsused veel mõnda aega ning ükskõik, mis saama hakkab, keerleb firma ümber palju ebakindlust.
  Ka Yahoo enda tulemused on juba mitu kvartalit järjest investoritele pettumuse valmistanud. Sel aastal on aktsia hind sukeldunud lausa 38protsenti ning aastases perspektiivis on langus üle 19protsendi. Tihe konkurents veebireklaami alal on teinud reklaamimüügi keeruliseks, kuid see moodustab firma kogukäibest 40%. Firma põhjendab kehvi tulemusi suurte kulutustega, mis tehakse konkurentide Google’i ja Facebookiga võistlemiseks. Kuna gigantide heitlus kestab, siis tõenäoliseltei ei pääse neist kulutustest ka järgmistes kvartalites.
  Segasel ajal ostma ei kipu
  Heitsin pilgu ka Bloombergi küsitletud analüütikute ülevaadetele. Tõsi, nemad on Yahoo suhtes väga optimistlikult meelestatud. 45 küsitletud analüütikust 30 soovitab aktsiat osta ja 14 hoida. Ka aktsia 12-kuu hinnasiht on 46 dollarit, mis teeb tõusupotentsiaaliks ligi 45%.
  Hoolimata spetsialistide soovitustest, mina Yahoo aktsia hinna suurele tõusule veel ei panustaks. Ehk tuleb see minu küllaltki alalhoidlikust suhtumisest veebifirmadesse. Kindlasti mõjutab otsust ka pikaajalise sihiga investori mõtteviis, et aktsia hinnapõhja pole mõtet püüdma minna. Kuni Yahool pole selgust suurtehingu ja käibekasvu mootorite osas, mina aktsiat ei ostaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Maailma suurim varahaldaja tõi turule bitcoini fondi
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.