Äripäev • 23. oktoober 2014 kell 8:15

Ligi palub Ossinovskilt vabandust

Rahandusminister Jürgen Ligi nimetas oma teravust haridusministri Jevgeni Ossinovski suhtes ettevaatamatuks ja palus vabandust.  Foto: Eiko Kink

"Ma vabandan Jevgeni Ossinovski ees Facebookis antud kommentaari pärast," ütles Jürgen Ligi.

Jürgen Ligi kirjutas Facebookis, et Ossinovski nn tasakaalukus pole muud kui juurtetus ja teadmatus. "Mees arvab, et ajalugu algas temast ja kõigis teemades järgib sama inetut klišeed, et eelmine valitsus nii ja naa ja nüüd tuli tema. Ajades totaalselt segi seaduspära ja riigi süü. Seekord näiteks emigratsiooni ja ajaloolise pärandi seoses. Just see ignorants küsimuses, kust me alustasime, on noorte äramineku suurim stiimul. Minister peaks rääkima, et tasub kannatada ja pingutada, meil läheb aina paremini (Soomel ju mitte), tema ütleb, et nõukogude võimu ei tohi süüdistada, tema ajab asja korda. Tema, sisserändaja poeg roosast erakonnast peaks olema üliettevaatlik, aga ta ei teagi vaadata,» kirjutas rahandusminister.

Jürgen Ligi teatas avalikus vabanduskirjas, et tal ei ole ega saagi olla Ossinovski päritolule ühtki etteheidet. "Vastupidi, imetlen tema eestimeelsust ja keeleoskust. Aga mida öelda tahan ja varemgi olen öelnud, on, et meil on peale kasvanud noor põlvkond, kes näeb üle mere justkui majanduslikku paradiisi ja peaks kogu aeg saama selgitusi, et meil tuleb oma heaolu nimel tööd teha, et meie mahajäämus Soomest kiiresti väheneb," teatas ta.

"Telesaates (eilne Foorum ETVs - toim), kus jutuks pidanuks olema tuleva aasta eelarve, ei tohiks Eestile valusaid pikaajalisi protsesse, olgu demograafia või majandus, taandada eelmise valitsuse süüks, ja poliitikud sõltumata erakonnast ei peaks end distantseerima ajaloost ega riigi edusammudes. Veelkord, minu teravus oli ettevaatamatu ja ma vabandan," lisas Ligi.

Täna valitsuse pressikonverentsil ütles Ligi, et palub veelkord Ossinovski ees vabandust.

"Tema eestimeelsuses pole mul põhjust kahelda. Imetlen veelkord tema keeleoskust, ta on suure tähega Eesti mees, aga noor, ja mis seal salata, ma mõtlen liiga keeruliselt. Ma mõtlen ka sedapidi, et olen omal ajal sunnitult palju õppinud seda, kuidas on tekkinud sotsiaaldemokraatia ja kuidas seda on kommunistide poolt kõrvaldatud. Sellest see fraas tuli, liiga ettevaatamatu ja mitmemõõtmeline asi," lausus rahandusminister.

Hetkel kuum