Äripäev • 3. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Paet otsustas minna europarlamenti

Urmas Paet  Foto: Andras Kralla

Ehkki välisminister Urmas Paet loobus eelmisel nädalal oma kohast europarlamendis, otsustas ta täna siiski, et asub tööle Brüsselis europarlamendi saadikuna.

"Olen olnud Eesti valitsustes viimased 11 ja pool aastat järjest ning sellest üheksa ja pool välisminister. Selle aja jooksul on Eesti välispoliitiline positsioon tugevnenud. See on olnud nii NATOs ja Euroopa Liidus, oleme saanud OECDsse, osutunud valituks ÜRO Inimõiguste Nõukokku jne. Meil on maailmas palju sõpru ja see on igale riigile oluline," selgitas Paet meediale saadetud pressiteates.

Tema sõnul on üheksa ja pool aastat samal ametikohal tegutseda pikk aeg ning ta on jõudnud järeldusele, et vajab uusi väljakutseid. "Seega olen valmis asuma tööle Euroopa Parlamendis, et aidata ka sel moel kaasa Eesti ja Euroopa arengutele," kuulutas Paet.

Paeti otsus tuli viimasel minutil, sest just täna teeb valimiskomisjon valiku, keda saata eurovolinikuna tööle asuva Andrus Ansipi asemel europarlamenti.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt