Paet: vajan muudatust

03. november 2014, 12:11
Urmas Paet
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141103/NEWS/141109965/AR/0/AR-141109965.jpg

Välisminister Urmas Paet ütles, et vajab muudatust ja loobub seepärast välisministri kohast, et suunduda europarlamenti.

„Palju muud pole öelda, nii ongi. Mõeldes asja üle süvitsi jõudsin järeldusele, et on siiski muudatust vaja,“ rääkis ta. Paet lisas, et 11,5 aastat valitsuses ja sellest 9,5 aastat välisministri koha peal olla on pikk aeg. „Muudatuste koht seoses kevadiste Euroopa Parlamendi valimiste arengutega jõudiski kätte,“ ütles ta.

Nädal tagasi ütles Paet, et loobub Euroopa Parlamendi mandaadist ja soovib välisministri kohal jätkata. Täna märkis ta aga, et mõne päevaga ei juhtunud muud, kui vaid see, et ta mõtles ise asja üle veel järele.

Paet lisas, et mõistagi on tal oma arvamus, kes võiks saada tema mantlipärijaks, ent uue välisministri kandidaadi esitamine on peaministri Taavi Rõivase ülesanne. Kui president vabastab Paeti ametist, hakkab teda uue ministri leidmiseni asendama väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling. Kas viimasest võiks saada ka edaspidi välisminister, on Paeti sõnul jällegi peaministri otsustada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2014, 12:18

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing