Eesti viib Soomest pankrotid?

25. november 2014, 14:47
Taloussanomate artikli väljalõige.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141125/NEWS/141129807/AR/0/AR-141129807.jpg

Sellise pealkirjaga ilmunud värskes Taloussanomate artiklis avaldatakse kahtlust, et lihtsam ja ka odavam pankrotiprotsess on toonud Eestisse nn pankrotiðoppamise, kus välisfirma tegevus lõpetatakse siin.

Helsingi ülikooli uurija Jussi Sallila tõdeb uudises, et Soome pankrotiprotsessi peetakse äärmiselt raskeks. „Tõsi ta on, et meil ei ole samasugust võlavastutusest vabanemise viisi, kui mujal Euroopas.“

Soome meedias on viimasel ajal palju juttu Soome ettevõtete siirdumisest Eestisse. Sallila sõnul võib sarnast käitumist oodata ka pankrottide puhul. Ta tõi näiteks Saksamaa, kes samuti mures, et nende väikeettevõtted teevad pankrotiprotsessi läbi odavamas ja lihtsamas Suurbritannias või isegi Prantsusmaal.

Äripäev kirjutas suvel (tõsi, ilma viiteta Soome ettevõtetele), et Eestis on suurenemas pahatahtlike pankrottide arv, kus üha suuremal osal ettevõtetest, kelle kohta esitati pankrotiavaldus, pankrot lõpetati ja suunati firma likvideerimisele. Soraineni partneri Karin Madissoni sõnul on nulleurose varaga äriühingu puhul tegemist teadliku vara väljakantimisega. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2014, 14:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing