Putin ähvardas rublaga spekuleerijaid

04. detsember 2014, 19:57
Rubla, mis tehti tähistamaks Sevastopoli liitmist Venemaaga.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141204/BORS/141209822/AR/0/AR-141209822.jpg

Venemaa president Vladimir Putin ähvardas rubla kursiga spekuleerijaid. Nende vastu võetakse tarvitusele mitmeid meetmeid, et taastada riigis majanduslik kord. Tema sõnul on ründajateks riigivälised vaenlased, kes proovivad Venemaad põlvili suruda, vahendab Financial Times.

„Me oleme palunud keskpangal võtta kasutusele meetmed, mis takistaks spekulantide tegevust,“ ütles Venemaa president neljapäeval peetud kõnes. „Me teame, kes need inimesed on. Meil on vahendid, kuidas neile päitsed pähe panna ja nüüd on aeg nende meetmete kasutamiseks.“

Mõned kõige aktiivsemad spekulandid rubla vastu on aga Venemaa enda pangad. Putini hoiatus oli suunatud aga lääneriikide vastu, kes tema sõnul Venemaad piirata püüavad. Vene riigipea ütles, et riik suudab vastu panna kõigile rünnakutele.

„Hitler koos oma inimvaenulike ideedega püüdis Venemaad hävitada ning visata meid tagasi Uuralite taha. Pidage meeles, kuidas see lõppes,“ ütles Putin. „Kui seda [Venemaa Krimmi annekteerimist] ei oleks toimunud, siis nad oleks leidnud teise põhjuse Venemaad alla suruda. See on toimunud juba sajandeid – iga kord, mil lääne arvates on Venemaa liiga tugev, kasutatakse selliseid poliitikaid.“

Putini aasta kõige tähtsam kõne toimus ajal, mil Venemaad pitsitatakse igast küljest.

Tugevalt langenud nafta hind koos sanktsioonidega on Venemaa majandust kõvasti kahjustanud. Rubla, mis on aasta algusest dollari vastu kaotanud 38 protsenti oma väärtusest, jätkas langust ka Putini kõne ajal. Samuti on uuesti kasvamas pinges Põhja-Kaukasuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2014, 19:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing