Äripäev • 6. jaanuar 2015 kell 12:47

Politsei hoiatab: liikvel on suveniirrahaga maksvad kelmid

Suveniirraha  Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Rakveres on viimastel nädalatel makstud kolmel korral 100-eurose suveniirrahaga. Kannatanud avastasid pettuse hilisemal rahatähe uurimisel.

Esimene teade avastatud suveniirraha kohta tuli möödunud aasta lõpul, kui Rakvere turul ostsid kaks meest kaks purki mett, teatas politsei- ja piirivalveamet. Müüja ei kontrollinud esmalt 100-eurost rahakupüüri ja märkas alles hiljem, et rahal on venekeelsed kirjad peal. Samamoodi ei olnud taksojuhid tähelepanelikud, kui võtsid kliendilt 1. ja 2. jaanuaril vastu 100-eurose rahatähe.

„Kõik kannatanud märkasid alles hiljem, et rahakupüüri mõlemale poolele oli venekeelses heledas kirjas kirjutatud, et tegemist on suveniirrahaga, mis pole kasutatav maksevahendina,“ ütles Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla. „Rahatähte vastu valgust vaadates on näha, et kirjad ja mustriservad ei kattu. Samuti on puudu seerianumber ning hologramm,“ lisas ta.

Möödunud aastal registreeriti Virumaal 13 juhtumit (idas 11 ja läänes 2), kus üritati maksta või maksti suveniirrahaga.

Suveniirraha  Foto: Politsei- ja piirivalveamet
Suveniirraha  Foto: Politsei- ja piirivalveamet
Hetkel kuum