• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gasell soovitab: profi tunned seadmest

  Viljandi rehvifirma Aalux Tradingu juhataja ja omanik Alar Niilus.Foto: Väinu Rozental

  Äripäev kirjutas eelmisel aastal kaks korda kuus kiiresti arenevatest ettevõtetest. Loe, milliseid soovitusi jagas Viljandimaa gasellfirma juht Alar Niilus algavale ettevõtjale, ning millest gaselliloo kangelane unistab.

  Viljandi firma OÜ Aalux Trading müüb, paigaldab ja parandab rehve. Aastatel 2010–2012 kasvas Aalux Tradingu käive 2,15 ja ärikasum 1,83 korda. Firma oli mulluses Gaselli TOPis 800. kohal.
  Aalux Tradingu omanik ja juht Alar Niilus soovitab:
  1. Ei tohi ahneks minna. Ahnus ei vii kuskile. Kui me alustasime, tegime teenust väga odavate hindadega. Nii mõnigi konkurent ütles toona, et selliste hindadega tehakse tööd ainult puukuuris, aga nüüd on need ütlejad suure osa oma klientidest kaotanud ja meie müüme kordades rohkem kui nemad.
  2. Ära võta kasumit kohe välja. Vähemalt kolm-neli aastat ei tohiks ettevõttest raha välja viia. Mul on sõpru küll olnud, kes ettevõtjaks asudes muretsevad kohe uhked autod ja tulevad kalleid valuvelgi ostma.
  3. Investeeri uutesse seadmetesse. Teenitud raha eest osta võimalusel uuemad profiseadmed. Kui ma vaatan oma konkurente, siis enamusel on töökojas siiani Hiina tööpingid. See näitab muuhulgas suhtumist töö ja teeninduse kvaliteeti. Kui sa ei muretse kvaliteetseid seadmeid, siis sa ei pea tähtsaks ka kvaliteeti ja kliendi rahulolu.
  Rehvimüüja unistab:"Oleme juba viis aastat unistanud oma majast, firma esindushoonest. Oleme Viljandis vaadanud ka sobiva krundi asjus ringi. Me ei ole unistust oma majast maha matnud, võib-olla teostub see järgmise viie aasta jooksul."
  Äripäev jätkab kiiresti kasvavate gasellfirmade tutvustamist ka tänavu.
  Sellel aastal kandideerib Gaselli TOPi võidule 1106 ettevõtet. Vaata, mis firma kandideerib sinu maakonnast: http://www.aripaev.ee/uudised/2014/12/22/top-maakondade-parimad-gasellid
  26. veebruaril korraldab Äripäeva toimetus Gaselli kongressi, kus kuulutatakse välja parimad gasellid. Kongressil esinevad Siim Kallas, Ain Hanschmidt, Rainer Nõlvak, Rolf Relander, Jakob Saks jt. inspireerivad esinejad.
  Gaselliliikumist toetab LHV.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.