Eliisa Matsalu • 6. aprill 2015 kell 8:40

Ministrikohad jagatud

SDE esimees Sven Mikser, peaminister Taavi Rõivas ja IRLi esimees Urmas Reinsalu  Foto: Andres Haabu

Peaminister Taavi Rõivas teatas, et koalitsioonipartnerid saavutasid kokkuleppe valitsusvastutuse jaotuses.

Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase sõnul on koos Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindajatega kokku lepitud valitsusvastutuse jaotuses. Reformierakond vastutab aastateks 2015-2019 loodavas valitsusliidus seitsme valdkonna eest ning SDE ja IRL kumbki nelja eest.

Reformierakonnale kuuluvad kokkuleppe järgi uues valitsusliidus peaministri, välisministri, majandus- ja taristuministri, siseministri, maaeluministri, haridus- ja teadusministri ning riigihalduse ministri portfell.

SDE sai kaitseministri, kultuuriministri, tervise- ja tööministri ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministri koha.

IRL sai keskkonnaministri, rahandusministri, sotsiaalkaitseministri ning justiitsministri koha.

Nädalavahetusel käis meediast läbi mitmeid spekulatsioone, kes teatud ministriportfelli endale haarata võiks.

Nende järgi jätkaksid välisministrina Keit Pentus-Rosimannus ja siseministrina Hanno Pevkur.

Majandus- ja taristuministri koha võtaks kas varem riigikogu majanduskomisjoni juhtinud Arto Aas või senine väliskaubanduse- ja ettevõtlusminister Anne Sulling. Haridus- ja teadusministriks saaks Urmas Kruuse. Riigihalduse portfell läheks Kristen Michalile või Jürgen Ligile. Valitsuses tahetakse näha ka Remo Holsmerit ja endist välisministrit Urmas Paeti.

SDEst jätkaks kaitseministrina Sven Mikser, kultuuriministriks saaks Indrek Saar ja väliskaubandus- ja ettevõtlusministriks Urve Palo.

IRList saaks keskkonnaministriks Marko Pomerants, rahandusministriks Sven Sester, sotsiaalministriks Kaia Iva ja justiitsministriks Raivo Aeg. Ministrikohta on IRList spekuleeritud ka Liisa Pakostale, Marko Mihkelsonile või Jaak Aaviksoole.

Hetkel kuum