Äripäev • 13. aprill 2015 kell 8:53

Kapo: oodata on pingsamat salakuulamist

Inimene telefoniga  Foto: epa

Vene luure peamisteks sihtmärkideks on ikka veel poliitikud, sõjaväelased, diplomaadid, arvamusliidrid (sh ajakirjanikud), kübervaldkonna- ja sidespetsialistid ning eriteenistuste töötajad, sedastab kapo aastaraamat.

Kaitsepolitsei märgib värskes aastaraamatus, et Venemaa Föderatsiooni eriteenistuste luuretegevus oli eelmisel aastal Euroopas eriti aktiivne, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kuigi olemuslikult on luurevaldkond küllaltki konservatiivne ja seda sõltumata mõningatest taktikamuutustest ning tehnoloogia arengust küberspionaaži näol, siis endiselt eksisteerib vajadus värvata inimallikaid ja seda tehakse edasi. "Peamisteks sihtmärkideks on ikka veel poliitikud, sõjaväelased, diplomaadid, arvamusliidrid (sh ajakirjanikud), kübervaldkonna- ja sidespetsialistid ning eriteenistuste töötajad," sedastab aastaraamat.

Nii pakub vaenulikele eriteenistustele huvi kõik 2015. aastal Eestis toimuv – riigikogu valimised ja uue valitsuse moodustamine, liitlaste sõjaväekontingendi viibimine riigis, Eesti ja meie partnerite sammud EL-is ning NATO-s.

Kapo tõdes, et huvi kasvuga kaasneb paratamatult Eesti Vabariigi ja eestimaalaste vastane aktiivne luuretegevus ning kuna formaalsed suhted Venemaa Föderatsiooniga on jahenemas, on oodata pingsamat salakuulamist just ebatraditsiooniliste katete alt.

Hetkel kuum