Mait Kraun • 17. juuni 2015 kell 18:39

Föderaalreserv andis ähmaseid vihjeid

Föderaalreservi juht Janet Yellen  Foto: EPA

Föderaalreserv ei taha jätkuvalt konkreetset seisukohta võtta ning intressimäärade tõstmise osas anti tänasel kohtumisel vaid ähmaseid vihjeid, vahendab CNBC.

Föderaalreservi Avatud Turu Komitee jättis intressimäärad 0-0,25protsendi juures muutmata. Intresse ei ole tõstetud juba 9 aastat järjest ning nulli juures on määr olnud juba 2008. aasta lõpust alates.

Komitee liikmed ütlesid, et majandusaktiivsus „suurenes mõõdukalt“ ning mõnes sektoris on aktiivsus suurem. Sõnavõtud olid sarnased eelmisele korrale ning Föderaalreservi jälgitavad majandusindikaatorid, mille põhjal otsustatakse intressimäärade muutmine, püsisid praktiliselt muutumata.

Enamik turuosalisi usub, et intressimäärade tõus tuleb sellel aastal. Paljude arvates hakkab keskpank intresse tõusma septembris.

„On tekkimas konsensus, et see aasta peaks midagi toimuma. See tähendab, et kogu tähelepanu läheb septembrikuisele kohtumisele. Debatt ei käi selle üle, kas midagi teha, vaid selle üle, kui palju teha,“ ütles Northern Trusti peaökonomist Carl Tannenbaum. „Tänased uudised pakuvad mõtlemisainet.“

Turgudele Fedi väljaütlemised üllatusena ei tulnud. Dow Jonesi aktsiaindeks on täna veidi tõusnud ning USA 10-aastaste võlakirjade tootlus tõusis 4 baaspunkti võrra 2,35 protsendini.

Hetkel kuum