Mait Kraun • 16. juuni 2015 kell 21:01

Börs: turud taastusid langusest

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud olid täna tõusuteel. Investorid spekuleerisid, et Föderaalreserv ei kiirusta intressimäärade tõstmisega Kreeka ja eurotsooni olukorra tõttu, vahendab Bloomberg.

"Meil on viimastel päevadel toimunud müügilaine. Nüüd näeme taastumist, sest turg oli ülemüüdud," ütles investeerimisfirma Miller Tabak & Co aktsiastrateeg Matt Maley Bloombergile. "Kreeka olukord on jätkuvalt õhus, aga ei tundu, et see hoiaks investoreid märkimisväärselt tagasi."

Tervishoiufirmad Aetna Inc ja UnitedHealth Group tõusid kumbki rohkem kui 2,1 protsenti sest tööstuses oodatakse liitumiste ja ülevõtmiste lainet. Monster Beverage hüppas 4,2 protsenti ja juhtis sellega toidukaupade sektori kallinemist. Oracle Corp ja Adobe Systems tõusid mõlemad rohkem kui 1,3 protsenti. United Rentals Inc kukkus 2,6 protsenti pärast analüütikute negatiivseid hinnanguid ja lennufirmad olid teist päeva järjest languses.

Standard & Poor's 500 aktsiaindeks tõusis 0,6 protsenti 2096 punktini. Dow Jones lisas 113 punkti ja jõudis päeva lõpuks 17 904 punktini. Nasdaq Composite indeks kallines 0,5 protsenti. Täna vahetas USA börsidel omanikku umbes 5,5 miljardit aktsiat, mis on kolme kuu keskmisest 13 protsenti madalamal.

WTI toornafta hind tõusis 0,84 protsenti ja Brent odavnes 0,41 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 60,02 ja 63,69 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind langes 0,4 protsenti ja unts maksab 1181 dollarit.

Hetkel kuum