Pille Ivask • 20. juuli 2015 kell 5:26

Hollande käis välja eurotsooni valitsuse idee

Francois Hollande tänavusel Tour de France'il.  Foto: epa

Prantsusmaa president Francois Hollande pakkus välja idee eurotsooni valitsusest, millel oleks oma eelarve ning parlament, vahendab Bloomberg.

„Mis meid ohustab, pole Euroopa, vaid liiga vähe Euroopat,“ lausus Hollande Journal du Dimanche’is avaldatud arvamusartiklis.

Kuigi eurotsooni kuuluvatel riikidel on ühine raha, on nii fiskaal- kui majanduspoliitika iga liikmesriigi ise otsustada. Euroopa Keskpanga president Mario Draghi pakkus möödunud nädalal välja idee, et eurotsooni liikmed võiksid omavahel suuremat koostööd teha.

„Euroopa on lasknud oma institutsioonidel nõrgeneda ning 28 Euroopa Liidu liikmesriigil on probleeme edasiliikumisega,“ kirjutas Hollande artiklis, mis oli ühtlasi austusavaldus endisele Euroopa Komisjoni presidendile Jacques Delors’ile, kes käis välja sarnaseid ideid.

Hetkel kuum