Eliisa Matsalu • 30. juuli 2015 kell 10:52

Anttila pakib tegevuse kokku

Aastaid kahjumis olnud Anttila lõpetab Eestis tegevuse.  Foto: Julia-Maria Linna

Anttila lõpetab Eestis tegevuse, ettevõte likvideeritakse täielikult.

Anttila ASi juhatuse liikme Tauno Tuula sõnul likvideeritakse ettevõte täielikult ja esinduse uksed pandi kinni juba eile. „Miks, on omanike küsimus. Ma ei oska seda kommenteerida,“ ütles ta ja lisas, et rohkem ta Anttila käekäiku kommenteerida ei soovi.

Anttila ASi kasum on juba mitu aastat järjest vähenenud. Möödunud aastal kahanes käive 7,4% ja kasum pea poole võrra. Tunamullu kahanesid käive 22% ja kasum 36%. Ettevõttes töötas eelmisel aastal 29 inimest.

Märtsis sai Anttila ASi emafirma Anttila OY uueks omanikuks Saksamaa investeerimisfond 4K Invest. Soome kaubanduskontsern Kesko sai kahjumis Anttila OY üksuse müügi eest miljon eurot. Ettevõtte president ja tegevjuht Mikko Helander ütles ametlikus müügiteates, et tehing annab Anttila edasisele arengule hea aluse.

Anttilale kuulub 23 samanimelist kaubamaja, 8 Kodin1 kaubamaja, veebikaubamajad NetAnttila.com ja Kodin1.com ning allüksused Eestis ja Lätis, Eesti esindus asus Viljandis.

Hetkel kuum