Mait Kraun • 4. august 2015 kell 7:39

Puerto Rico jättis riigivõla maksmata

Puerto Rico lipp  Foto: EPA

Puerto Rico valitsuse Arengupank teatas esmaspäeva õhtul, et maksab möödunud nädala laupäeva tähtajaga kohustuslikud maksed vaid osaliselt.

Uuringufirma Moody’se sõnul tähendab see, et riik on maksejõuetu, vahendab CNBC.

„Kuna fiskaalaastal jääb rahalistest vahenditest puudu, siis esmaspäeval (esimene tööpäev pärast laupäeva) ei tasunud me laenumakset täies ulatuses,“ ütles valitsuse Arengupanga president Melba Acosta-Febo. „See peegeldab meie tõsist muret riigi likviidsuse üle, mis kombineerub kohustustega võlausaldajate ees ja sama tähtsa kohustusega Puerto Rico rahva ees. Me peame oma rahvale tagama vajalikud teenused.“

Siiski teatas Acosta-Febo, et Puerto Rico Arengupank saab osaliselt siiski võla ära maksta. Kokku ulatus Puerto Rico tasutud summa vaid 628 000 dollarini. Kokku pidi riik esmaspäeval maksma aga üle 58 miljoni dollari.

„Moody’s näeb seda kui maksejõuetust,“ ütles Moody’se investorite teenuse asepresident Emily Raimes. Varem pole Puerto Rico maksejõuetu olnud.

Hetkel kuum