Äripäev • 5. august 2015 kell 8:14

Rain Lõhmus asutas uue fondi

Rain Lõhmuse osalusega fond registreeriti Lätti sealse soodsama seadusandluse pärast.  Foto: Eiko Kink

Balti riikidesse investeeriv uus Rain Lõhmuse osalusega erakapitalifond Livonia Partners Fund I alustab 70 miljoni euro investeerimist.

Livonia investoriteks on Balti- ja Põhjamaade ning Lääne-Euroopa pensionifondid ning arengu- ja finantsinstitutsioonid, teatas ettevõte. Fond investeerib põhiliselt mittenoteeritud ettevõtetesse, suurusega 3 kuni 15 miljonit eurot ettevõtte kohta. Livonia plaanib teha 8 kuni 12 sellist investeeringut.

„Näeme Balti regioonile suurt potentsiaali,“ ütleb Livonia Partnersi asutajaliige Kaido Veske. „Meeskonna varasem kogemus hoiab meid lähedal ettevõtjatele. Me oleme paindlikud ja aktiivsed investorid,“ täiendab Rain Lõhmus, samuti üks Livonia asutajatest.

Livonia meeskonnal on regioonis ettevõtete kasvatamisel ulatuslik kogemus. Meeskonna varasemad teadmised pärinevad peamiselt äriteenuste, tootmise, panganduse ja infotehnoloogia turgudelt.

Livonia Partners on Kristīne Bērziņa, Rain Lõhmuse, Mindaugas Utkevičiuse ja Kaido Veske asutatud sõltumatu fond. Fondi eesmärk on omandada ettevõtetes nii enamus- kui ka vähemusosalusi. Livonia kontorid asuvad Tallinnas, Riias ja Vilniuses ning fond on registreeritud Läti Vabariigis, kus on erakapitali investeerimisfondidele läbipaistvad õigus-, maksu- ja normatiivraamistikud.

Hetkel kuum